MAE condamnă atacul terorist de la Ankara

Ministerul român de Externe a condamnat cu fermitate atacul terorist care a avut loc, aseară, la Ankara şi le-a transmis condoleanţe familiilor victimelor, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Adăugat: 14 Martie 2016
Ultima actualizare:14 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Explozie în Turica. Sursa: captură TV CNN International
trimite pe mail

Ministerul afirmă că astfel de acţiuni nu pot fi justificate sub nicio formă şi reiterează nevoia intensificării eforturilor internaţionale pentru combaterea terorismului.

Pe de altă parte, Ministerul de Externe transmite că, până acum, nu există informaţii că printre victime s-ar afla şi cetăţeni români.

Amintim că cel puțin 33 de morți și mai multe persoane au fost rănite în urma unei explozii puternice care s-a produs aseară în capitala Turciei, Ankara.

Atacul, care s-a produs în apropiere de parcul Güven, este al doilea ce loveşte centrul administrativ al oraşului, în mai puţin de o lună.

Un înalt oficial a declarat pentru agenţia Reuters că, potrivit primelor cercetări, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau o grupare afiliată acestuia s-ar afla în spatele acestui atac, informează Reuters.

AICI Comunicatul MAEAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza