MAE condamnă agresiunile Siriei împotriva Turciei

Turcia a bombardat mai multe ţinte de pe teritoriul Siriei, după ce obuze siriene au ucis cinci cetăţeni turci şi au rănit alţi câţiva.

Adăugat: 4 Octombrie 2012
Ultima actualizare:4 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm acţiunile agresive ale Siriei împotriva Turciei.

Autorităţile române consideră că astfel de acţiuni pun în pericol securitatea regională şi reprezintă o încălcare gravă a normelor de drept internaţional, se arată într-un comunicat de presă.

În calitate de membru NATO şi în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral, România manifestă întreaga sa solidaritate cu Turcia şi poporul turc, exprimând compasiune faţă de victime şi familiile lor.

România a sprijinit adoptarea declaraţiei Consiliului Nord-Atlantic din 3 octombrie, care solicită încetarea imediată a oricăror acţiuni agresive împotriva unui stat.

Turcia a bombardat mai multe ţinte de pe teritoriul Siriei, după ce obuze siriene au ucis cinci cetăţeni turci şi au rănit alţi câţiva.

Incidentul a mărit brusc tensiunile dintre cele două state şi a fost catalogat de France Presse drept cel mai grav de la doborârea, în luna iunie, a unui avion turcesc de către armata siriană.

Potrivit presei de la Ankara, Guvernul Turciei vrea să ceară  aprobarea Parlamentului pentru operaţiuni militare pe teritoriul Siriei.

Ankara a cerut o întrunire urgentă a Consiliului de Securitate.

Incidentul a generat şi o reuniune de urgenţă a ambasadorilor NATO, Turcia fiind membru al Alianţei Nord-Atlantice.  Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza