MAE cere autorizăţilor britanice clarificări privind magazinul românesc incendiat

Ministerul de Externe le solicită autorităţilor britanice să clarifice situaţia şi să prevină orice act ostil la adresa românilor din Regatul Unit, după ce un magazin românesc a fost incendiat recent în localitatea Norwich.

Adăugat: 10 Iulie 2016
Ultima actualizare:10 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deşi este un incident izolat, Bucureştiul urmăreşte să prevină prin cooperarea cu autorităţile de la Londra o eventuală escaladare a acţiunilor de itimidare la adresa românilor.

Toţi cei care au cunoştinţă de astfel de incidente sunt îndemnaţi să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra - potrivit unui comunicat al Ministerul român de Externe.

"Statul român urmăreşte să prevină, prin cooperarea cu autorităţile britanice, o eventuală escaladare a acţiunilor de intimidare la adresa cetăţenilor români şi îndeamnă cetățenii români care au cunoștință de astfel de incidente să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra.

MAE adresează, totodată, mulţumiri comunităţii  de afaceri din Norwich, care  s-a solidarizat şi a fost alături de familia de români afectată de incident", se mai spune în document.

AICI Comunicatul MAEAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza