MAE avertizează: Greve in Italia!

Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe cei care urmează să călătorească în Italia că în următoarea perioadă vor avea loc mai multe greve în transporturi, precum şi manifestaţii ale elevilor şi studenţilor.

Adăugat: 6 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Lucrătorii din transportul public local au anunţat deja pentru mâine o grevă de 24 de ore.

Tot săptămâna viitoare vor să intre în grevă distribuitorii de carburanţi.

Va fi afectat transportul aerian şi feroviar, iar cel local va asigura doar serviciile esenţiale, se precizează într-un comunicat remis de Ministerul Afacerilor Externe.

Ample proteste faţă de măsurile de austeritate decise de guvern au loc în Italia.

Sâmbătă, mii de oameni au răspuns chemării la demonstraţie din partea opoziţiei de stânga, iar săptămâna care vine sunt anunţate greve în transporturile publice.

"Purtăm Italia în locul în care merită", a afirmat în faţa a mii de italieni,   preşedintele Partidului Democrat, Pier Luigi Bersani, în cadrul unui protest de stradă organizat la Roma de principala forţă a opoziţiei de stânga din Italia.

"Am zis în fiecare zi că trebuie să plece, deoarece ne va duce la dezastru. Berlusconi trebuie să plece acasă. Ori pleacă singur, ori îl trimitem noi, în parlament sau prin alegeri", a cerut Pier Luigi Bersani.

Liderul Partidului Democrat, Pier Luigi Bersani, a arătat mulţimilor adunate în Piaza San Giovanni că este gata să conducă un nou guvern de coaliţie, alcătuită împreună cu alte grupări ale opoziţiei.

Multe dintre pancartele miilor de manifestanţi de la Roma reacţionau la declaraţiile de vineri, de la Cannes, ale premierului Silvio Berlusconi, care a afirmat că în Italia, criza nu este puternică şi că toate restaurantele şi avioanele sunt pline.

Acesta este doar începutul unor serii de demonstraţii care se anunţă pentru săptămâna viitoare.

Luni, transportul public va fi afectat de o grevă la nivel naţional, în vreme ce în perioada 8-11 noiembrie, distribuitorii de gaz vor protesta în acelaşi mod împotriva actualelor măsuri de austeritate aplicate de executivul de la Roma, informează corespondentul Radio România în Italia.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Elena Postelnicu
Adăugat:
6 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:
7 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza