MAE: Avertizare pentru cetăţenii românii ce traversează Croaţia

MAE îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Croaţiei că autorităţile din această ţară au închis, pe o perioadă nedeterminată, şapte din cele opt puncte de control de trecere a frontierei cu Serbia.

Adăugat: 18 Septembrie 2015
Ultima actualizare:18 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De asemenea Ministerul Afacerilor Externe avertizează că au fost suspendate toate trenurile de pasageri pe relaţia Croaţia-Slovenia, precum şi trenurile de pe rutele interne.

La graniţa croato-slovenă rămâne deschis principalul punct de frontieră, situat pe autostrada Belgrad - Zagreb.

Între timp, autorităţile de la Budapesta au început ridicarea unui gard pe un sector al frontierei cu Croaţia, pentru a stopa accesul în Ungaria în cazul imigranţilor care au ajuns pe teritoriul croat, dar numărul persoanelor care au intrat azi în ţară este extrem de scăzut.

Consilierul pentru probleme de securitate al premierului ungar, György Bakondi, a declarat că în prima jumătate a zilei de astăzi au intrat ilegal în Ungaria dinspre Croaţia zece persoane, după ce ieri, poliţiştii au reţinut în zona frontierei comune 450 de imigranţi, provenind din Siria şi Afganistan, care au sosit în grupuri mici pe teritoriul ţării, precizează corespondentul RRA la Budapesta.

György Bakondi a precizat că se speră că se va finaliza în cursul zilei de astăzi bariera de sârmă ghimpată de 41 de kilometri de la graniţa cu Croaţia, în zonă fiind deja prezenţi în acest scop 600 de militari, cărora li se vor mai alătura încă 1.200.

Din cauza numărului mare de imigranţi care intră în Croaţia, starea de criză, instituită iniţial în cazul a două judeţe de la frontiera cu Serbia, a fost extinsă asupra a încă patru judeţe din sud-vestul Ungariei, ceea ce oferă posibilitatea autorităţilor să gestioneze mai eficient situaţia, să folosească bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea primăriilor, să închidă drumuri şi să includă, în caz de nevoie, şi armata în activităţi specifice de pază a frontierei.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Emil Groza
Adăugat:
18 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza