MAE a luat notă "cu îngrijorare" de decizia Austriei de a diminua alocaţiile copiilor români

MAE susține că o astfel de decizie contravine principiilor care se află la baza proiectului european şi legislaţiei comunitare, iar autorităţile române vor continua demersurile pe lângă Comisia Europeană.

Adăugat: 6 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:6 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul de Externe anunţă că a luat notă "cu îngrijorare" de intrarea în vigoare, în Austria, de la 1 ianuarie, a legislaţiei privind stabilirea alocaţiilor pentru copiii nerezidenţi ai lucrătorilor din acest stat în funcţie de costul mediu al vieţii din ţara în care locuieşte minorul.

Măsura nu se aplică şi copiilor care stau în Austria.

Potrivit diplomaţiei de la Bucureşti, o astfel de decizie contravine principiilor care se află la baza proiectului european şi legislaţiei comunitare, iar autorităţile române vor continua demersurile pe lângă Comisia Europeană.

Ministerul de Externe precizează totodată că România susţine ferm libertatea de circulaţie în cadrul Uniunii Europene şi accesul egal al lucrătorilor europeni la beneficiile sociale care decurg din munca pe care o depun.

Apartenenţa la Uniunea Europeană obligă toate statele membre să asigure un tratament corect, echitabil şi nediscriminatoriu pentru toţi cetăţenii europeni, conchide diplomaţia română.

A reacţionat şi Ministerul Muncii, care a precizat că ministrul Marius Budăi i-a transmis îngrijorările Bucureştiului comisarului european pentru Ocupare şi Afaceri Sociale, Marianne Thyssen.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza