MAE a lansat "Ghidul alegătorului român din străinătate"

Românii din străinătate care nu au optat pentru votul prin corespondenţă vor putea vota în una din cele 417 secţii, care vor fi amenajate peste hotare pentru scrutinul legislativ de luna viitoare.

Adăugat: 19 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Afacerilor Externe a lansat "Ghidul alegătorului român din străinătate", un material informativ destinat cetăţenilor români din diaspora pentru a-i informa pe aceştia cum pot vota la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Conaţionalii noştri care nu au optat pentru votul prin corespondenţă vor putea vota în una din cele 417 secţii, care vor fi amenajate peste hotare pentru scrutinul legislativ de luna viitoare.

Cele mai multe - peste 70, respectiv 50 - sunt în Italia şi Spania, 35 de secţii vor fi organizate dincolo de Prut, pe teritoriul Republicii Moldova.

Lista completă a secţiilor de votare din diaspora poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului de Externe, la fel şi "Ghidul alegătorului".

Pot fi găsite acolo informaţii referitoare la programul de votare, documentele de identitate în baza cărora se poate exercita dreptul de vot la secţiile de votare din străinătate şi instrucţiuni privind exercitarea votului prin corespondenţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza