MAE: 18 români reținuți în Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că în prezent sunt în total 18 români anchetaţi în Ungaria sub acuzaţia de trafic de persoane.

Adăugat: 29 August 2015
Ultima actualizare:29 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Optsprezece români au fost reţinuţi şi audiaţi în Ungaria, dintre care 16 se află în arestul Poliţiei din Budapesta fiind cercetaţi pentru trafic de persoane.

Ambasada României la Budapesta monitorizează situaţia, dar până acum nici unul dintre cei 18 nu a solicitat asistenţă consulară.

Ministerul român de Externe dezminte informaţiile vehiculate în presă potrivit căroral şoferul camionului din Austria cu refugiaţi morţi ar fi fost român.

Ministerul confirmă însă că în prezent sunt în total 18 români anchetaţi în Ungaria sub acuzaţia de trafic de persoane.

Totuşi Ministerul român de Externe nu a confirmat, nici nu a infirmat că persoanele traficate erau refugiaţi.

În plus, ministerul a precizat că nu a fost notificat de autorităţile ungare în legăură cu vreo condamnare de urgenţă a şoferului român implicat într-un accident în Ungaria şi în maşina căruia ar fi fost găsiţi refugiaţi.

Directorul adjunct al Direcţiei Consulare, Florian Pârvu, s-a referit şi la informaţiile potrivit cărora ar exista o reţea de trafic de refugiaţi cu membri din România, Austria şi Ungaria.

"Aceste informaţii sunt neconfirmate. De altfel, ambasadele noastre din Austria şi din Ungaria nu au fost notificate de către autorităţile locale cu privire la declanşarea unei cooperări internaţionale consulare sau în materie de cooperare poliţienească. Prin urmare, aceste informaţii nu se confirmă, nu avem informaţii potrivit cărora în momentul de faţă un cetăţean român ar face parte dintr-o reţea şi este căutat în România", a spus Florian Pârvu.

În prezent, Ministerul român de Externe aşteaptă răspunsuri şi clarificări de la autorităţile ungare în legătură cu circumstanţele în care au fost reţinuţi românii acuzaţi de trafic de persoane.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza