Macovei: Trebuie să ne luăm țara înapoi

Monica Macovei susține că PDL trebuie să câștige alegerile europlamentare pentru România, în primul rând.

Adăugat: 13 Mai 2014
Ultima actualizare:13 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Monica Macovei, candidat PDL la europarlamentare
trimite pe mail

Candidatul PDL la alegerile europarlamentare Monica Macovei a prezentat oferta electorală a partidului alegătorilor din Botoşani.

Ea a afirmat că PDL are cea mai bună echipă şi le-a cerut cetăţenilor să iasă la vot.

"Suntem singurul partid de dreapta din România şi trebuie să câştigăm alegerile pentru ţară, în primul rând, pentru România si desigur pentru noi şi paşii sunt, foarte pe scurt, 25 mai, alegerile prezidenţiale, după care un nou guvern pe care noi îl facem. Trebuie să ne luăm ţara înapoi de la PSD. Exact acelaşi slogan pe care ei îl foloseau în 2012, să ia ţara înapoi. De la cine? De la noi", a spus Macovei.

Ivan: MCV este folosit în scop politic

Decizia de aderare a României în Spaţiul Schengen este una politică, iar legarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare de Schengen este doar un "pretext populist", este concluzia la care au ajuns participanţii la dezbaterea "Viitorul Europei depinde şi de noi", organizată de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului şi Camera Deputaţilor.

Mecanismul de Cooperare şi Verificare a fost unul bun la început pentru România, dar apoi a devenit doar un instrument de verificare şi este folosit în scop politic, a spus europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, candidat pentru un nou mandat.

"Cuvântul cheie în acest mecanism era cooperare şi nu verificare. Cei de la Comisie s-au comportat mai degrabă ca nişte funcţionari care verifică şi trag la răspundere România, nu nişte funcţionari europeni care ajută România şi Bulgaria, pe parcursul ăsta de integrare deplină europeană", susține Ivan.

Weber: MCV, folosit în defavoarea României

Europarlamentarul PNL  Renate Weber a declarat la aceeaşi dezbatere că integrarea României în spaţiul Schengen este doar o decizie politică.

Ea a spus că Mecanismul de Cooperare şi Verificare a ajuns să fie folosit în defavoarea României în ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen.

"Eu insist pe cuvântul "cooperare", pentru că el aşa era gândit. Între timp pare că a devenit un mecanism numai de verificare. Se foloseşte într-un sens foarte rău acest Mecanism de Cooperare şi Verificare pentru a fi ţinuţi de o parte, ceea ce este, evident, profund nedrept", a spus Weber.

Simona Man: Susțin politici de creștere a nivelului de trai

Președintele PPDD, Simona Man, a declarat la o întâlnire electorală cu susținătorii partidului din Arad, că dacă va câştiga un mandat de deputat în Parlamentul European va susţine politici care să ducă la creşterea nivelului de trai al românilor.

"Este nevoie să fim reprezentaţi aşa cum trebuie, pentru că ne dorim să fim cetăţeni cu drepturi depline în Europa. Ăsta este lucrul pe care ni-l dorim cu toţi românii, să avem alocaţii aşa cum trebuie pentru copii, măcar un minim la nivel european de 200 de euro, să avem pensii decente la bătrâni, ne dorim să luptăm pentru drepturi egale cu ceilalţi cetăţeni europeni", a susținut Man.

Winkler: E nevoie de consolidarea școlilor maghiare

Reprezentanții comunității maghiare trebuie să se numere printre cei 32 de europarlamentari pe care îi va avea România la Bruxelles, a declarat Iuliu Winkler, candidat al UDMR în cadrul unei întâlniri ceteţnei din localitatea maramureșeană Arduzel.

În opinia sa, pentru păstrarea identității maghiare este nevoie de consolidarea școlilor maghiare, iar bisericile istorice maghiare trebuie ajutate să primească subvenții echitabile, informează un comunicat primit la redacţie.

Dragomir, în luptă pentru Parlamentul României

Ruxandra Dragomir candidează pentru un mandat de europarlamentar din partea Partidului Mişcarea Populară.

Ea a susţinut, marți, un meci de tenis demonstrativ, alături de liderul partidului Elena Udrea, care s-a dorit o invitaţie la mişcare adresată de PMP tuturor românilor.

Ruxandra Dragomir a declarat că acest meci o pregăteşte pentru câştigarea trofeului pe data de 25 mai.

"Sunt destul de plăcut surprinsă pentru faptul că Elena chiar nimerea mingea şi este o polisportivă. Cred că i se potriveşte foarte bine acest nou proiect politic, în special că se numeşte "Mişcarea Populară". Pentru mine a fost chiar un antrenament bun. Mă pregăteşte pentru marea finală, pe care o să o am pe 25 mai. Aştept să ridic trofeul deasupra capului", a spus Dragomir.

Ruxandra Dragomir candidează din partea PMP şi pentru un mandat de senator în colegiul 8, sectorul 4 Bucureşti.
 Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
13 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza