Macovei susţine că premierul Ponta "s-a ascuns de frica" vizitei oficialului american

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, a criticat absenţa din ţară a premierului Victor Ponta în timpul vizitei adjunctului secretarului de stat american.

Adăugat: 12 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:12 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Monica Macovei - europarlamentar PDL
trimite pe mail

Monica Macovei aduce noi critici premierului Ponta.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, a criticat absenţa din ţară a premierului Victor Ponta în timpul vizitei adjunctului secretarului de stat american.

"Dispariţia lui Ponta are o singură explicaţie: frica.Victor Ponta a lovit justiţia în plin, şi-a bătut joc de munca onestă a unor judecători şi procurori, iar apoi s-a ascuns. Frica de a nu fi tras la răspundere l-a făcut pe Ponta să aibă cea mai laşă atitudine: să se ascundă", a susţinut Macovei, într-o "opinie politică" citată de  Mediafax.

Macovei susţine că guvernul "are obligaţia" să informeze unde se află premierul Ponta.

Guvernul, "ca instituţie publică, are obligaţia să informeze prompt şi corect agenda prim-ministrului şi să ne spună unde se află Ponta", a spus Macovei.

Potrivit eurodeputatului PDL, "Ponta acţionează ca un şofer care conduce băut".

"Ponta acţionează în aceste zile ca un şofer care conduce băut, loveşte cu maşina pietonii şi apoi fuge de la locul accidentului, sperând că nimeni nu-l va prinde şi nu-l va pune să răspundă pentru faptele lui. România nu poate fi condusă de un şofer beat şi de aceea Ponta trebuie să-şi dea demisia", a fost de părere europarlamentarul PDL Monica Macovei.

Monica Macovei a spus că Victor Ponta ar trebui să demisioneze pentru că acţiunile lui ar afecta justiţia, statul de drept şi democraţia.

"România nu poate fi condusă de un şofer beat şi de aceea Ponta trebuie să-şi dea demisia", a mai cerut Monica Macovei.

O altă critică adusă Cabinetului Ponta a Monicăi Macovei este legată de  fondurile europene.

În opinia acesteia, USL nu ar fi capabilă să pună la punct o strategie de absorbţie a fondurilor europene pentru următorii şase ani.

Criticile europarlamentarului Macovei, vin în urma vizitei în România a adjunctul secretarului american de stat, Victoria Nuland, care s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean.

Oficialul american nu a avut nicio discuţie cu premierul Ponta, care nu avea trecută în agenda de lucru o întrevedere cu Victoria Nuland, acesta nefiind în ţară.

De precizat că adjunctul secretarului american de stat, Victoria Nuland, le-a cerut românilor, indiferent ce partid susţin, să lupte pentru menţinerea independenţei justiţiei.   

Aceasta a mai spus la o conferinţă de presă la care Radio România nu a avut acces, că pentru Statele Unite libertatea presei este fundamentală oriunde în lume.

Răspunzând la o întrebare privind condamnarea fostului premier Adrian Năstase, Victoria Nuland a precizat că nu comentează cazuri individuale şi că nu este cazul ca Statele Unite să se exprime.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Constanţa Comănici
Adăugat:
12 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza