Macovei: Independenţa Justiţiei, atributul preşedintelui

Candidatul independent la Preşedinţia României, Monica Macovei, subliniază că a creat DNA şi militează pentru continuarea funcţionării acestei instituţii.

Adăugat: 23 Octombrie 2014
Ultima actualizare:23 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Monica Macovei, candidat independent
trimite pe mail

Menţinerea independenţei justiţiei este unul din atributele preşedintelui, afirmă candidatul independent Monica Macovei.

Aflată în campanie în Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, ea a afirmat că doreşte ca DNA să funcţioneze în continuare în aceeaşi formulă.  

"Eu sunt singurul candidat care se poate opune oricărei presini care vine din partea oricărui baron sau a oricărui partid. Am făcut DNA şi vreau în continuare să existe şi, aşa cum rezistat la presiuni politice atunci când l-am făcut, aşa voi rezista în continuare la orice presiune, ca să rămână în viaţă, aşa cum este, cu aceste atribuţii", a spus Macovei.   

Iohannis: Problema noastră este că suntem prost conduşi

Klaus Iohannis le propune alegătorilor proiectul prezidenţial "România lucrului bine făcut". 

Aceasta este soluţia candidatului ACL la problemele cu care se confruntă cetăţenii. 

"Românii vor să muncească, să meargă treaba ceas. Problema noastră este că suntem prost conduşi. Dragii mei, haideţi împreună să facem lucrurile altfel, să facem lucrurile mai bine, să facem împreună din România o ţară normală", a spus laus Iohannis.  (A consemnat Mihaela Buculei)  

Udrea: ADS trebuie reformată

Candidatul Partidului  Mişcarea Populară,  Elena Udrea, crede că  Agenţia Domeniilor Statului trebuie reformată.

În opinia sa, prin reorganizarea corecta a Agenţiei, micii producători ar fi incurajaţi iar statul român ar avea de câştigat. 

"Există foarte mulţi agricultori de bună credinţă. Oamenii acestia ar trebui susţinuţi. Aceste terenuri agricole ar trebui să fie concesionate corect. În calitate de preşedinte, cred că va trebui reorganizat ADS-ul sub forma unei companii naţionale care să gestioneze terenurile în interesul statului şi care, inlcusiv, să poată să le cultive", a spus Elena Udrea într-o declaraţie consemnată de Alin Şerbănescu.

Hunor: Lipsa de încredere, boala cronică a României

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la funcţia supremă în stat, spunea la Satu Mare că România ar trebui să joace un rol major în Uniunea Europeană.

Pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie ca cetăţenii să aibă încredere în instituţiile statului, precizează Kelemen Hunor.

"Dacă există o boală cronică în România în acest moment, poate că este această lipsă de încredere. În toate zonele, oamenii nu au încredere în stat şi instituţiile statului nu au încredere în cetăţeni. Nu au încredere românii în maghiari, maghiarii în români. Această lipsă de încredere ne ţine pe loc", a susţinut Kelemen Hunor, citat de corespondentul RRA, Adrian Marchiş.   

Ponta: "Made in Romania",  mai bun decât alte lucruri care vin din afară

Candidatul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a declarat la Arad că îşi doreşte mai multe proiecte pentru industria feroviară din România. 

"În România încă avem capacitatea de a produce la cele mai înalte standarde tehnologice de siguranţă şi de competitivitate ca preţ. Îmi doresc foarte mult ca şi comunităţile locale, când e vorba de tramvaie, şi companiile cu capital de stat sau privat, care utilizează căile ferate, să se gândească de fiecare dată la ce mă gândesc şi eu, că "Made in Romania" este mai bun decât multe alte lucruri care vin din afară", a subliniat Ponta. 

Declaraţia a fost făcută la Arad, după ce premierul a vizitata Fabrica de vagoane călători Astra, şi a fost consemnată de corespondentul RRA,  Ioan Suciu.  

Agenda candidaţilor

►În Bucureşti, Elena Udrea  participă la evenimentul ''Confecţionăm româneşte'',  iar Gheorghe Funar are programată o întâlnire cu presa.

►În ţară, Klaus Iohannis vizitează judeţele Bacău şi Galaţi iar Monica Macovei -  Constanţa şi Ialomiţa.

►Călin Popescu-Tăriceanu se întâlneşte cu cetăţenii şi autorităţile din judeţele Cluj şi Bistriţa Năsăud, Kelemen Hunor participă la o serie de  evenimente organizate în Miercurea Ciuc, iar premierul Victor Ponta vizitează Mediaş şi Târgu Mureş.

Dezbatere electorală la Radio România Actualităţi

La dezbaterea organizată de Radio România Actualiţăţi de la ora 13.20 şi-au anunţat participarea Gheorghe Funar, candidat independent, Silaghi Zsolt, susţinut de Partidul Popular Maghiar din Transilvania şi Mircea Coşea, reprezentant al candidatului ecologist William Brânză. Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
23 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza