"Lupii Singuratici", o amenințare și pentru Spania

Aşa-numiţii Lupi Singuratici constituie o ameninţare şi pentru Spania, dar această ţară nu este o ţintă majoră a Statului Islamic.

Adăugat: 25 Iulie 2016
Ultima actualizare:26 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aşa-numiţii Lupi Singuratici, cei care se inspiră din acţiunile organizaţiei teroriste Statul Islamic şi care atacă folosind mijloace rudimentare, constituie o ameninţare şi pentru Spania.

Totuşi, această ţară nu este o ţintă majoră a Statului Islamic, relevă un raport al Serviciilor Secrete spaniole. În document se subliniază că scopul teroriştilor este producerea unui număr cât mai mare de victime şi, de aceea, spaţiile aglomerate sunt cele mai vulnerabile.

Cele mai recente date ale Ministerului de Interne de la Madrid, extrase dintr-un raport al Serviciilor Speciale, arată că Spania este pe lista obiectivelor Daesh, dar nu unul prioritar.

Postul de radio "Cadena Ser" citează acest document, precizând că teroriştii menţin ameninţarea împotriva marilor concentrări de persoane.

Aluziile la Spania, în propaganda organizaţiei teroriste, au fost constante şi s-au înmulţit de la începutul anului, subliniază raportul.

Acestea fac referire la apartenenţa Spaniei la coaliţia internaţională care luptă împotriva grupului terorist, în Siria şi Irak, dar şi la perioada istorică în care teritoriul spaniol se numea Al-Andalus, aflat sub dominaţie musulmană timp de aproape 800 de ani.

Libia este una din ţările de destinaţie pentru indivizii radicali din Spania, care pleacă şi se antrenează în bazele speciale ale Daesh.

În acest sens, avertizează Servicii Secrete, folosirea grupurilor de refugiaţi de către terorişti este o ameninţare, deoarece ei profită de valul de imigranţi şi se introduc, astfel, în teritoriul european.Autor:
Annamaria Damian
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Iulie 2016
Ultima actualizare:
26 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza