Luni, termenul limită pentru Grup Feroviar Român

Grup Feroviar Român trebuie să plătească până luni diferenţa de 172 de milioane de euro pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR-Marfă.

Adăugat: 11 Octombrie 2013
Ultima actualizare:11 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proprietarul Grup Feroviar Român, Gruia Stoica, susţine că va plăti diferenţa de 170 milioane de euro pentru preluarea CFR Marfă chiar şi fără avizul Consiliului Concurenţei, dacă vânzătorul, respectiv Ministerul Transporturilor, şi-a îndeplinit toate obligaţiile.

Omul de afaceri a precizat că GFR deţine banii pentru cumpărarea CFR Marfă, obţinuţi de la instituţii financiare foarte importante.

Gruia Stoica a mai spus că nu ştie dacă Ministerul Transporturilor şi-a îndeplinit în acest moment toate obligaţiile, dar vineri va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii instituţiei.

Hotărârea de guvern privind privatizarea CFR Marfa, publicată în Monitorul Oficial

Cinci condiţii de îndeplinit:
 

►avizul favorabil al Consiliului Concurenţei.

►finalizarea de către vânzător a conversiei creanţelor deţinute de stat asupra societăţii şi definitivarea structurii capitalului social ca urmare a operaţiunii de majorare de capital în baza conversiei.

►obţinerea de către vânzător de la finaţatorii externi şi interni a acordului cu privire la modificarea structurii actionariatului

►creditarea contului vânzătorului cu toate sumele datorate de cumpărator

►semnarea declaraţiei privind transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de acţiuni în registrul acţionarilor şi de acţiuni ale societăţiiÎn urmă cu o zi, ministrul transporturilor, Ramona Mănescu, a precizat că termenul limită de plată de către cumpărător a sumei de 170 milioane de euro pentru preluarea a 51% din acţiunile CFR Marfă rămâne 14 octombrie, dată după care Ministerul Transporturilor va anunţa cum va fi finalizată procedura de privatizare

Ramona Mănescu a precizat că  termenul prevăzut în hotărârea de guvern nu va fi amânat.

Grupul Feroviar Român a plătit până acum 30 de milioane de euro pentru achiziţia CFR Marfă şi va plăti diferenţa până la 202 milioane de euro ulterior avizului Consiliului Concurenţei, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit GFR, 10 milioane de euro reprezintă garanţia bancară de participare la licitaţie, iar alte 20,2 milioane de euro reprezintă garantarea tranzacţiei printr-un cont Escrow.

Vicepreşedintele Grampet Group, compania care deţine Grupul Feroviar Român, Graţian Călin declara, pe 5 octombrie  că va plăti şi diferenţa, după avizul Consiliului Concurenţei, sau al Comisiei Europene.

În acelaşi timp, consilierul prim-ministrului, Ionel Blănculescu, aprecia că guvernul va prelungi termenul până la care Grupul Feroviar Român trebuie să depună diferenţa de bani până la suma de 202 milioane de euro pentru preluarea Companiei CFR Marfă.

 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza