Luni, sesiune extraordinară la Senat

Senatul se va reuni luni după-amiază în sesiune extraordinară pentru a dezbate şi vota cererea şefului statului, Klaus Iohannis, de reexaminare a Codului Fiscal.

Adăugat: 21 August 2015
Ultima actualizare:21 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut joi de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Acesta a atras atenţia asupra situaţiei pe care o defineşte drept "inedită" din punct de vedere procedural pentru că şeful statului nu a indicat articolele din textul de lege pe care doreşte ca parlamentul să le revizuiască.

Călin Popescu-Tăriceanu a mai subliniat că în regulament nu există procedura reintroducerii unor amendamente noi la proiectul Codului Fiscal în aceasta etapă. 

"Cererea preşedintelui de fapt este o scrisoare adresată parlamentului şi sigur că va trebui să vedem care este soluţia juridică la această problemă. De altfel, am şi cerut punctul de vedere al experţilor jurişti de la Senat pentru   a avea o imagine mai clară a modului în care trebuie să procedăm pentru că altfel nu avem decât două variante: ori adoptăm Codul Fiscal aşa cum a fost el deja votat de parlament şi, practic, respingem cererea de reexaminare, ori discutăm, dar nu avem ce să discutăm concret pentru că preşedintele nu ne-a dat în scrisoare punctele exacte pe care ar vrea să e reconsidere parlamentul", a declarat preşedintele Senatului.Autor:
Mihaela Mihai
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza