Ludovic Orban, trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe deputatul Ludovic Orban, la data faptei prim-vicepreşedinte al unui partid, pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Adăugat: 17 Mai 2016
Ultima actualizare:17 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orba, deputat PNL
trimite pe mail

Ludovic Orban este acuzat că a contactat un om de afaceri, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale, în care parlamentarul fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Capitalei.

Potrivit DNA, ulterior, Ludovic Orban i-a pretins omului de afaceri 50.000 euro în numerar pentru a-şi finanţa campania electorală la două posturi de televiziune.

"ORBAN LUDOVIC, deputat în Parlamentul României, iar la data faptei având funcția de prim-vicepreședinte al unui partid politic, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcția de primar al Municipiului București.

La data de 20.03.2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, așadar nu în vreo modalitate legală, precum și cu depășirea plafonului stabilit prin Legea finanțării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban Ludovic o deține în cadrul partidului politic și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri", se arată în comunicatul DNA.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza