Ludovic Orban: Rectificarea pe buget este negativă

Liberalii susțin că rectificarea bugetară anunţată de Guvern este practic una negativă.

Adăugat: 12 Septembrie 2017
Ultima actualizare:12 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, președintele PNL
trimite pe mail

Partidul Naţional Liberal consideră că rectificarea bugetară anunţată de executiv săptămâna trecută este, de fapt, una negativă, în ciuda creşterii economice.

În urma unei analize care a avut loc astăzi în şedinţa Biroului Executiv al PNL, liderul Ludovic Orban a declarat că Guvernul a apelat la orice resursă financiară pentru a putea acoperi salariile şi pensiile speciale.

"Rectificarea pe buget este negativă; la venituri cu 1,3 miliarde de lei, este paradoxal că, într-o perioadă în care creşterea economică este mai mare decât creşterea economică prognozată la elaborarea bugetului, veniturile statului au scăzut, iar rectificarea este negativă. Chiar dacă pare pozitivă, ea se bazează pe venituri nefiscale. Adică ce a făcut guvernul ca să îşi crească veniturile? A lăsat fără bani de investiţii toate companiile de stat, riscând viitorul tuturor acestor companii", a susținut Ludovic Orban.

Liderul liberal a mai spus că, prin acest mod de cheltuire a banului public, actualul guvern poate afecta perspectivele de dezvoltare a ţării şi că puterea de cumpărare a românilor va scădea, transmite reporterul RRA,  Mugur Mihăiţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza