Ludovic Orban, liderul deputaţilor PNL

"Suntem chemaţi să facem legi nu pentru noi şi pentru a ne rezolva problemele personale, ci pentru a rezolva problemele oamenilor care ne-au trimis aici".

Adăugat: 16 Iunie 2015
Ultima actualizare:16 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, liderul deputaţilor PNL
trimite pe mail

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a atras atenţia, în discursul rostit în plenul comun al Parlamentului, că votarea legii pensiilor pentru parlamentari ar atrage după sine situarea Parlamentului "la o cotă de încredere mai joasă decât orice altă instituţie publică din România" şi ar pune în pericol democraţia, informează Agerpres.

Acesta a amintit, în context, de faptul că la momentul în care candidau pentru funcţia de parlamentari, deputaţii şi senatorii ştiau ce prevede legislaţia în domeniu.

"Votând astfel de proiecte de legi veţi duce Parlamentul la o cotă de încredere mai joasă decât orice altă instituţie publică din România. Puneţi în pericol democraţia, pentru că un Parlament care nu mai beneficiază de încrederea cetăţenilor nu mai are legitimitatea şi autoritatea de a impune actele normative pe care le adoptă", a spus Orban, potrivit sursei citate.

În opinia liderului liberal, prin adoptarea acestei legi se instituie un "regim privilegiat" pentru deputaţi şi senatori în raport cu celelalte categorii de pensionari.

"Peste 90% dintre pensionari şi dintre viitorii pensionari beneficiază de o pensie în baza principiului contributivităţii. (...) De ce să statuăm un regim privilegiat pentru parlamentari, tocmai noi, aceia care suntem chemaţi să facem legi. Suntem chemaţi să facem legi nu pentru noi şi pentru a ne rezolva problemele personale, ci pentru a rezolva problemele oamenilor care ne-au trimis aici", a mai spus Ludovic Orban.

De menţionat că  proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor a fost votat cu 303 voturi „pentru” şi 124 „împotrivă” şi două abţineri.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza