Ludovic Orban este premierul desemnat de președintele Iohannis

Desemnat premier, Ludovic Orban a anunţat că printre priorităţile sale se numără refacerea echilibrelor macroeconomice, corectarea măsurilor care au afectat mediul de afaceri și restructurarea aparatului guvernamental.

Adăugat: 15 Octombrie 2019
Ultima actualizare:15 Octombrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, preşedintele PNL. Sursa: facebook.com/pnl.ro
trimite pe mail

Ludovic Orban, liderul PNL, este premierul desemnat cu formarea unui nou Executiv.

Anunţul a fost făcut, de la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, după două runde de consultări cu partidele parlamentare în urma demiterii prin moţiune de cenzură a cabinetului Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis crede că trebuie instalat urgent noul guvern pentru a îndeplini câteva sarcini aflate în aşteptare: organizarea alegerilor prezidenţiale, elaborarea bugetului pentru anul viitor şi închiderea bugetului pe 2019.

Situaţia nu va fi simplă deloc, susţine preşedintele României, care a precizat că va fi destul de greu de negociat anumite proiecte legislative complicate, însă are încredere că guvernul Orban va asigura o guvernare de tranziţie de succes.

Şeful statului a mai spus că alegerile anticipate sunt o soluţie foarte bună, dar nu cu Guvernul Dăncilă interimar.

Desemnat premier, liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat că printre priorităţile noului guvern se numără refacerea echilibrelor macroeconomice, corectarea măsurilor care au afectat mediul de afaceri, restructurarea amplă a aparatului guvernamentali, dar şi respectarea rigorilor statului de drept. El a adăugat că va oferi românilor competenţă, integritate şi soluţii pentru problemele cu care se confruntă România.

Cu puţin timp în urmă, preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu a afirmat că este responsabilitatea partidelor care au votat moţiunea de cenzură să asigure cvorumul la învestirea noului cabinet, dar el nu crede că PNL şi celelalte formaţiuni vor reuşi.

Cu toate acestea, Marcel Ciolacu se arată convins că nu se va ajunge la alegeri anticipate.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Octombrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza