Ludovic Orban critică foştii aliaţi pentru respingerea proiectului privind prima întabulare

Deputatul PNL, Ludovic Orban a anunţat că partidul său va expedia, în următoarea lună, 2,3 milioane de scrisori tuturor proprietarilor de terenuri agricole şi forestiere, din colegiile în care există parlamentari ai PSD şi PC.

Adăugat: 11 Aprilie 2014
Ultima actualizare:11 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres: Ludovic Orban, deputat PNL
trimite pe mail

Orban a explicat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută, viberi, la Sibiu, că prin aceste scrisori, PNL va explica alegătorilor "nedreptatea" făcută de social-democraţii şi conservatorii care au respins proiectul de lege privind prima întabulare, care prevedea ca aceasta să fie gratuită.

"Noi vom reveni cu un nou proiect de lege. Sperăm că parlamentarii actualei majorităţi, după ce vor avea feed-back-ul de la alegătorii lor, în urma scrisorilor pe care le vom trimite, se vor răzgândi, a declarat Ludovin Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a mai spus că PNL va încerca să atragă de partea lor şi parlamentarii altor partide pentru a iniţia noul proiect de lege privind prima întabulare.

"De data asta vom încerca să iniţiem un proiect de lege care să fie sprijinit de cât mai mulţi parlamentari, nu numai de cei ai PNL, astfel încât să-i atragem de partea noastră pe toţi aceia care îşi doresc cu adevărat ca proprietarii de terenuri agricole şi forestiere din România să devină cu adevărat proprietari pe bucata lor de pământ", a completat deputatul liberal.

Orban a mai susţinut că respingerea legii primei întabulări avantajează "arendaşii roşii", care sprijină PSD-ul.

Referindu-se la proiectul de lege adoptat de Guvern, prin care cartelele telefonice preplătite vor mai putea fi cumpărate doar cu buletinul, Orban a afirmat că acest proiect încalcă drepturile omului.

"Practic vor să te oblige când cumperi o cartelă să te duci cu buletinul? Păi pe linia asta, în curând o să mă oblige să mă duc cu buletinul şi când mă duc să cumpăr roşii. (...) Mi se pare o absurditate fără margini. Cum adică, să îţi dai buletinul când cumperi o cartelă pre-pay? Şi aşa tehnologia telefoniei mobile creează premisa unei violări a intimităţii convorbirilor personale, intimitate care este încălcată cu bocancii în mod sistematic mai ales în cazul persoanelor care deţin funcţii în România. (...) mi se pare o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului", a susţinut deputatul PNL.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
11 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza