Ludovic Orban: Convingerea noastră este că Victor Ponta nu doreşte cu adevărat reducerea CAS

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban a anunţat că ACL şi alţi parlamentari neafiliaţi au depus semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a Camerei Deputaţilor privind dezbaterea reducerii CAS.

Adăugat: 14 August 2014
Ultima actualizare:14 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, vicepreşedinte PNL
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut de Ludovic Orban, joi, într-o conferinţă comună cu deputatul PDL, Gheorghe Ialomiţianu.

"Parlamentarii Alianţei Creştin Liberale, împreună cu cei ai altor formaţiuni politice şi neafiliaţi, au depus miercuri semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor având ca temă dezbaterea legii privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, a anunţat deputatul Ludovic Orban, vicepreşedinte PNL, joi, într-o conferinţă de presă, informează Agerpres.

Orban a mai spus că sesiunea extraordinară a Senatului se va desfăşura luni, 18 august, iar sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor se va desfăşura marţi, 19 august.

Vicepreşedintele PDL a precizat că la Senat s-a depus o listă cu 58 de semnături, faţă de 56 de semnături necesare, adică minim o treime dintre senatori, în timp ce la Camera Deputaţilor a fost depusă o listă de 136 de semnături.

Alături e parlamentarii Alianţei Creştin Democrate au mai semnat pentru convocarea unei sesiuni extraordinare, parlamentari ai PP-DD, ai grupului minorităţilor naţionale şi independenţi.

Liderul PNL a reafirmat că de fapt premierul nu doreşte reducerea CAS şi că Ponta ar fi "implicat într-un joc murdar pe care-l face cu Traian Băsescu", susţinând că "în momentul de faţă avem informaţiile că Preşedinţia apelează la această procedură de atacare la CCR".

Ludovic Orban a explicat că în privinţa termenelor, dacă legea ar fi adoptată după 1 septembrie, până la data de 10 septembrie Preşedinţia ar mai avea la dispoziţie un termen de minim 10 zile în care poate ataca actul normativ la CCR.

În replică, vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a precizat că, în opinia sa, cel mai probabil această sesiune va avea loc în ultima săptămână a vacanţei parlamentare, precizează Agerpres.

Ialomiţianu:  Politica fiscală şi bugetară a Guvernului Ponta este una greşită

La aceeaşi conferinţă de presă, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a cerut premierului Victor Ponta şi ministrului de Finanţe Ioana Petrescu, să prezinte de urgenţă situaţia bugetară în mod real.

"Văzând datele publicate de INS privind creşterea economică mi-am dat seama că Dumnezeu şi exportatorii nu-l mai pot salva pe Victor Ponta de la un dezastru economic şi bugetar. Prevăd în perioada următoare un dezastru bugetar. De ce ? Pentru că politica fiscală şi bugetară a Guvernului Ponta este una greşită. PIB-ul în trimestrul II a scăzut în termeni reali cu 1%", a spus el.

Deputatul PDL a adăugat că, după analiza situaţiei investiţiilor pe şapte luni din 2014, reiese că acestea sunt mai mici cu 3,5 miliarde de lei faţă de anul trecut.

Ialomiţianu a mai spus că ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu ar trebuie să explice de unde se vor lua banii pentru aplicarea măsurii reducerii CAS, potrivit sursei citate.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
14 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza