Lucian Heiuş: PNL are forţă de a îndepărta minciuna şi ipocriza

La Deva a fost organizat un miting electoral pentru prezentarea candidaţilor PNL.

Adăugat: 29 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Lucian Heiuş, candidat PNL
trimite pe mail

Lucian Heiuş, primul pe lista PNL Hunedoara pentru Camera Deputaţilor, i-a îndemnat pe alegători să voteze pentru valorile liberale.

"În 11 decembrie trebuie să schimbăm viitorul României. PNL are forţă de a îndepărta minciuna şi ipocriza, corupţia şi hoţia. România trebuie să fie condusă de oameni cinstiţi şi oneşti, de oameni harnici şi cu dragoste de ţară. România are nevoie de valorile liberale, cetăţean, familie, credinţă, ţară. Şi dacă toţi vom înţelege acest lucru, atunci Hunedoara va merge înainte. România va merge înainte", a subliniat Lucian Heiuş.

Ecaterina Andronescu: Actualul sistem de educaţie favozizează elitele

Candidatul PSD Ecaterina Andronescu susţine că actualul sistem de educaţie este polarizat şi favorizează elitele.

Ea propune utilizarea fondurilor europene pentru educarea părinților, astfel încât aceştia să contribuie la dezvoltarea copiilor.

"Nu sunt motivaţi profesorii, nu sunt motivaţi elevii, de multe ori nu sunt motivaţi nici părinţii şi poate că ar merita ca din acest exerciţiu bugetar european să generăm proiecte pentru "şcoala părinţilor", pentru că este, din păcate, o meserie care nu se învăţă nicăieri, decât pe furate sau doar citind ceea ce trebuie să ştii tu ca părinte să faci pentru copilul tău. Şi asta ne aduce în situaţia să avem în continuare şcoli polarizate", susţine candidatul PSD.

 Ecaterina Andronescu deschide lista PSD Bucureşti pentru Senat, ne-a informat reporterul Mugur Mihăiţă.

UDMR pledează pentru reducerea programei electorale

UDMR militează pentru dezvoltarea continuă a învăţământului şi pentru ca neregulile din domeniu să nu afecteze elevii şi actul educaţional.

Candidatul UDMR pentru Senat în județul Mureș, Novák Csaba-Zoltán, spune că măsurile Uniunii în domeniu vizează reducerea programei școlare, îmbunătățirea salarizării din învățământ, relansarea învățământului profesional și continuarea renovării și dotării unităților școlare, informează un comunicat primit la redacţie.

Judeţul Suceava are nevoie de parcuri industriale pentru crearea de locuri de muncă.

Alexandru Băişanu, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor, despre priorităţile Alianţei pentru acest judeţ

"Prima este legătura cu viitoarea autostradă Iaşi-Târgu Mureş, a doua este construirea Drumului Expres Suceava-Roman, lipsa locurilor de muncă şi pentru asta am convingerea că în Suceava trebuie să facem nu un parc, ci vreo 3 parcuri industriale, pentru a putea oferi investitorilor şansa de a veni aici, dar pentru asta este nevoie şi de buna înţelegere a primăriilor, administraţiilor locale, care ar trebui să se implice în mod direct", a spus el.

Candidatul PMP pentru un nou mandat de deputat Eugen Tomac susţine că partidul are datoria de a impune voinţa cetăţenilor exprimată prin referendum, şi anume un parlament format din 300 de membri", a spus el.

"Împreună cu colegii mei Clement Negruţ şi Petru Movilă, am propus în parlament legea privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Obligaţia noastră politică este să luptăm cu toate forţele pentru a pune în aplicare ceea ce au decis 90% dintre români, că vor 300 de aleşi competenţi, nu 600 de oameni care ajung în parlament şi uită de ce au ajuns acol", consideră Tomac.

Candidatul Partidului Ecologist pentru un mandat de deputat, Bianca Vasile, spune că lipsa locurilor de muncă pentru tineri este o reală problemă şi a prezentat două soluţii în acest sens.

"Scutirea de taxe şi impozite aferente salariilor pentru tinerii de până în 25 de ani, scutire aplicabilă atât angajatului, cât şi angajatorului, iar a doua măsură, obligativitatea ca agenţii economici să angajeze minimum 20% proaspăt absolvenţi, beneficiind de facilităţi fiscale pentru fiecare dintre aceştia", susţine Bianca Vasile.

Din agenda electorală a zilei:

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidat pentru Senat, are programate întâlniri cu electoratul din judeţele Olt şi Dolj.

La Cluj-Napoca, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, va susţine o conferinţă de presă alături de preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo.

Sunt programate şi conferinţe de presă ale candidaţilor PNL şi PMP.
 Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza