Lucia Varga a semnat un protocol cu World Wild Fund

Ministrul delegat, Lucia Varga, a încheiat un protocol cu organizaţia internaţională ecologistă World Wild Fund, prin care se obligă să suspende avizarea de amenajări hidroenergetice.

Adăugat: 22 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Lucia Varga
trimite pe mail

Prin acest protocol, statul roman se obligă să suspende avizarea sau autorizarea de amenajări hidroenergetice pentru microcentrale într-o serie de zone de excludere.

Până la sfârşitul lunii, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, s-a obligat să desemneze aceste zone.  

"Începând cu 31 ianuarie 2014, să suspendăm procesul de autorizare a investiţiilor de realizare a microhidrocentralelor în ariile protejate şi, de asemenea, vom monitoriza împreună procesul de autorizare a acestor investiţii în celelalte locaţii", a declarat Lucia Varga.     

Potozky Laszlo, directorul pentru România al Fundaţiei pentru Parteneriat, una dintre cele mai mari finanţatoare a proiectelor de mediu din ţara noastră, consideră că semnarea protocolului trebuie urmată de măsuri concrete.     

"Doar o simplă semnătură nu va schimba lucrurile. Deci, sper că acel document va fi urmat inclusiv de nişte activităţi practice sau nişte măsuri practice, în sensul că, de exemplu, mi-aş dori foarte mult să văd că va exista o interdicţie clară în ceea ce priveşte interzicerea construirii acestor microhidrocentrale în arii protejate", a spus aceasta.    

Protocolul este un angajament de aliniere a producţiei de energie hidro din România la legislaţia Uniunii Europene privind conservarea naturii, au transmis corespondenţii RRA.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza