Locurile de muncă, prioritatea imediată a Guvernului

Executivul va adopta măsuri de sprijinire a angajatorilor, cum este şi cea de reducere a contribuţiei la asigurările sociale, susţine premierul Victor Ponta.

Adăugat: 23 Iulie 2014
Ultima actualizare:23 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Prioritatea imediată a Guvernului este generarea de locuri de muncă şi diminuarea fenomenului de muncă la negru, a spus premierul Victor Ponta în debutul şedinţei de Guvern.

El a arătat că Executivul va adopta, în acest scop, măsuri de sprijinire a angajatorilor, cum este şi cea de reducere a contribuţiei la asigurările sociale, despre care premierul a spus că este o măsură sustenabilă.

Potrivit calculelor guvernamentale, deficitul de 4,8 miliarde lei ce reprezintă impactul bugetar al implementării acestei măsuri, poate fi compensat prin efectele benefice ale acestei măsuri, dar şi prin alte încasări.

Potrivit premierului, noile investiţii ar urma să crească încasările din TVA cu 1,25 miliarde lei, iar reorganizarea şi creşterea eficienţei ANAF ar putea să aducă noi venituri la buget care să sprijine politicile economice pe care guvernul intenţionează să le pună în practică în perioada imediat următoare.

Mai mult, o asemenea măsură vine şi în sprijinul mediului de afaceri, a mai spus premierul, mediu care şi-a afirmat întreaga susţinere cu o zi în urmă.

"Marea provocare este aceea de a crea noi locuri de muncă şi de a le fiscaliza pe acele locuri de muncă care sunt acum la negru pentru ca oamenii să aibă plătite contribuţiile de asigurări sociale, să aibă plătite pensia, şomajul, sănătatea, toate celelalte contribuţii care sunt atât de importante", a spus premierul.

R. Moldova "trebuie sprijinită"

În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, poziţia României este de solidaritate totală şi de coordonare cu poziţiile politice ale partenerilor europeni şi transatlantici, a declarat premierul.

El a condamnat acţiunea teroristă care a condus la uciderea unui număr mare de oameni nevionovaţi.

Şeful executivului a mai spus că Republica Moldova trebuie sprijinită în aceste momente, când este supusă la o serie de sancţiuni economice din partea Federaţiei Ruse.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
23 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza