Liviu Pop: Anul acesta va fi elaborată o nouă lege a educației

Oficialii anunță elaborarea unei noi legi a educației, idee cu care sunt de acord și sindicatele.

Adăugat: 20 Februarie 2017
Ultima actualizare:20 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Pop, secretar de stat
trimite pe mail

O nouă lege a educaţei urmează a fi elaborată anul acesta după dezbateri ample cu toţi factorii implicaţi, a declarat secretarul de stat Liviu Pop la emisiunea "Probleme la zi" de la Radio România Actualități.

El a explicat că este necesară pentru a se armoniza cu alte acte nornmative.

"Plecând de la două elemente importante, putem trage concluzia necesităţii. Un prim element este cel legat de programul de guvernare pe care l-am prezentat public şi pe care românii şi în special profesorii, elevii şi studenţii îl ştiu şi acolo ne-am angajat clar ce vrem să facem în domeniul educaţional în următorii patru ani de zile şi nu numai, plecând de la ştiinţele europene, reducerea abandonului şcolar şi toate celelalte, iar al doilea element: câteva acte normative care se bat, dacă putem spune, cap în cap, sau nu pot fi aplicate în interacţiunea Legii educaţiei naţionale cu alte legi organice, şi aici mă refer la Codul Fiscal, Codul Muncii şi, dacă vreţi, şi Legea voluntariatului, până la urmă", a spus Liviu Pop.

Sindicatele sunt de acord cu elaborarea unei noi legi a educaţiei, una care să fie într-adevăr un rezultat al dezbaterii publice.

"Vă spun foarte clar că avem nevoie de un pachet legislativ nou. Avem nevoie de o lege a educaţiei, avem nevoie de un statut al cadrelor didactice, exact aşa cum a existat iniţial, când aveam Legea învăţământului şi statutul personalului didactic din învăţământul preuniversitar şi universitar. În momentul de faţă, avem o lege care nu este rezultatul unor dezbateri publice, o lege care a suportat zeci de modificări de la apariţia ei, o lege care a fost asumată. Deci, o lege care, clar, nu este ceea ce aştepta sistemul", a susținut preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret, Marius Nistor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza