Liviu Dragnea, trimis în judecată pentru fraude la referendum

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul referendumului, fiind acuzat că şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa pentru a obţine o prezenţă de minimum 60% la vot, care să garanteze validarea scrutinului.

Adăugat: 7 Octombrie 2013
Ultima actualizare:7 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Vicepremierul Liviu Dragnea a spus că nu ia în calcul să demisioneze din Guvern şi a adăugat că acuzaţiile care i se aduc sunt "nefondate".

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

AUDIO Reacţia lui Liviu Dragnea după aflarea deciziei

Liviu Dragnea este acuzat de DNA că, în calitate de secretar general al PSD şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa pentru a obţine o prezenţă de minimum 60% la vot, care să garanteze validarea scrutinului.

În acelaşi dosar mai sunt judecate alte 74 de persoane.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii temeinice că, în calitate de secretar general al PSD, Dragnea şi-a folosit influenţa şi autoritatea funcţiei în vederea obţinerii unui folos nepatrimonial pentru partid, respectiv a unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendumul din 29 iulie, care să garanteze validarea acestuia.

Procurorii mai susţin că "sistemul informatic a asigurat comunicarea de date, mesaje, ordine şi recomandări cu conţinut ilicit, destinate coordonatorilor şi/sau membrilor secţiilor de votare şi altor persoane, în vederea măririi artificiale a numărului de votanţi".

Potrivit rechizitoriului, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a transmis pe 29 iulie 2012 mai multe mesaje tip SMS, prin care îi instruia pe reprezentanţii USL din cadrul secţiilor de votare să scoată oamenii la vot şi chiar să meargă la casele celor care nu votaseră pentru a-i aduce la urne.

"(...) percheziţia informatică dispusă a identificat următoarele comunicaţii de tip SMS al căror furnizor a fost înv. Nicolae-Liviu Dragnea. Mesajele au fost transmise fizic, cu ştiinţa învinuitului, de către o altă persoană din cadrul Secretariatului General al PSD, dar conţinutul lor ideatic aparţinea în mod indiscutabil lui Nicolae-Liviu Dragnea", se arată în rechizitoriul DNA, prin care Liviu Dragnea a fost trimis luni în judecată.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza