Liviu Dragnea susţine că renunţarea la taxa Radio-TV va asigura independenţa editorială

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că renunţarea la taxa radio-tv va conduce la o predictibilitate a bugetului celor două instituţii publice şi va asigura independenţa editorială a acestora.

Adăugat: 28 Octombrie 2016
Ultima actualizare:28 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

El a susţinut, într-un interviu acordat Adevărul Live, că în legea bugetului pe anul viitor vor fi asigurate sumele necesare pentru a acoperi eliminarea taxei radio-tv.

Asftel, pentru Radioul public ar urma să fie alocată suma de 422 milioane de lei, iar pentru Televiziune 671 milioane de lei.

Amintim că plenul Camera Deputaţilor a adoptat marţi,25 octombtie, acest proiect în unanimitate.

Legea a avut un parcurs parlamentar foarte rapid, de doar două săptămâni, şi urmează să meargă acum pentru promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.  

Eliminarea taxei radio-tv a iscat o serie de dispute pro şi contra acestei decizii.

Premierul Dacian Cioloş consideră că legea care elimină taxa radio-tv creează, în cazul Radioului şi Televiziunii Publice, o situaţie fără precedent, întrucât vine în contradicţie cu legea de funcţionare a celor două instituţii.

Prim-ministrul a precizat, într-o emisiune la Realitatea TV că guvernul urmează să analizeze dacă există argumente pentru atacarea legii la Curtea Constituţională.

De menţionat că şi preşedintele Klaus Iohannis consideră că este greşit ca, înainte de alegeri să fie schimbată toată arhitectura taxelor şi impozitelor, fără o discuţie cu mediul de afaceri, sindicatele şi societatea civilă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza