Liviu Dragnea: Se lucrează la o lege a achiziţiilor strategice

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat ieri, la Timişoara, că se lucrează la o lege a achiziţiilor strategice, cu scopul simplificării procedurilor pentru realizarea anumitor investiţii.

Adăugat: 19 Martie 2017
Ultima actualizare:19 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Investiţiile vizează domenii precum: infrastructură, energie şi apărare.

"Se lucrează intens acum la o lege a achiziţiilor strategice, care se va finaliza cu un proiect de lege care va fi dezbătut în Parlament, care să aibă în anexă într-un mod nominal şi foarte clar investiţiile care vor fi cuprinse în această procedură simplificată, în cel puţin trei domenii mari: infrastructură, energie şi apărare, cu nişte proceduri inspirate din ţările dezvoltate din vestul Europei, care n-au avut în istorie aceste întârzieri uriaşe care, de fapt, au blocat dezvoltarea", a anunţat Liviu Dragnea.

El a precizat că, în 2-3 săptămâni, proiectul de act normativ ar putea fi lansat în dezbatere publică

Liviu Dragnea a menţionat că legislaţia trebuie îmbunătăţită, deoarece actul normativ în vigoare pentru acest domeniu întârzie foarte mult investiţiile.

La rândul său, premierul Sorin Grindeanu, aflat şi el la Timişoara, a spus că au existat discuţii pe această temă şi cu Comisia Europeană - a informat corespondenta RRA Alina Bujancă.Autor:
Alina Bujancă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
19 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza