Liviu Dragnea pledează pentru implicarea tinerilor în agricultură

Strategia PSD în domeniul agiculturii prevede susţinerea fermierilor din ţara noastră, angajarea tinerilor şi noi sisteme de irigaţii.

Adăugat: 25 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:25 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, candidat pentru un nou mandat de deputat în judeţul Teleorman:

"În programul nostru economic, apa, până la staţia de punere sub presiune, va fi gratuită. Era prevăzut să punem în buget acest lucru, este vorba de 140 de milioane de euro pentru a se realiza această plată, practic noi acordăm ajutoare de minimis pentru fermieri, pentru ca în total, când e intrat bine în contabilitate, apa să ajungă gratuit la ei, înseamnă bani pentru energie, apa pe canale magistrale, şi distribuţia, care să fie gratuită", a declarat iviu Dragnea.

A consemnat redactorul RRA Nucu Jalea.

Şi PNL a pregătit un program pe agricultură

Preşedintele formaţiunii, Alina Gorghiu, vorbea, la Timişoara, despre un obiectiv din această strategie, şi anume: limitarea vânzării terenurilor către străini.

"A reieşit clar nevoia să găsim forme de protecţie a proprietăţii naţionale asupra terenurilor agricole româneşti. E o problemă poate chiar de siguranţă naţională să reglementăm acest aspect care acum este reglementat dar doar într-o anumită măsură şi ştiţi foarte bine că mare parte din terenuri au fost vândute către persoane fizice şi persoane străine", a .

Alina Gorghiu deschide lista PNL la Senat în judeţul Timiş.

ALDE susţine capitalul autohton

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu – candidat pentru un nou mandat de senator, a mers, la Piatra Neamţ, pentru a susţine candidaţii partidului.

El a spus că un punct important, din programul ALDE, vizează susţinerea capitalului autohton.

"Firmele româneşti vor găsi un sprijin de la noi în viitorul guvern. Îi vom ajuta cu toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie, începând cu achiziţiile publice, care vor trebui să fie făcute cu precădere de la firmele româneşti şi pentru produsele româneşti. CIne nu se va conforma cu treaba asta, va trebui să plece acasă să-şi vadă de lucru", a îndemnat Tăriceanu.

UDMR a pregătit pentru alegerile din decembrie un program ce răspunde aşteptărilor societăţii.

Declaraţia aparţine preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, candidat pentru un mandat de deputat în judeţul Harghita.

"Problemele sociale, economice, de sănătate, de infrastructură, toate domeniile sunt cuprinse. Nu mi-am permis să vin în faţa electoratului doar cu promisiuni care sunt legate de minoritatea maghiară. Bineînţeles, programul nostru are şi un capitol foarte consistent care răspunde la aşteptările comunităţii maghiare. Suntem pregătiţi să dăm răspunsuri la toate aşteptările societăţii", a declarat liderul UDMR.

PMP pledează pentru diminuarea abandonului şcolar

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, spunea, astăzi, la Ploieşti, că legea educaţiei trebuie readusă la forma iniţială şi că trebuie luate măsuri pentru diminuarea abandonului şcolar.

"42% din copiii de 15 ani sunt analfabeţi funcţional, adică citesc un text şi nu înţeleg ce au citit. 19,1% - abandonul şcolar. Vă puteţi imagina România peste 20 de ani? Este fără viitor, fără şanse, o naţiune autosacrificată pentru că nu s-a făcut la timp ce trebuie făcut", a susţinut  fostul şef al statului.

Traian Băsescu este candidat PMP pentru un mandat de senator în Bucureşti.

Marian Munteanu candidează pentru un mandat de senator în Bucureşti, pe listele partidului Alianţa Noastră România.

La un eveniment de campanie, el a pledat pentru diminuarea semnificativă a birocraţiei în ţara noastră.

"Birocraţia în ţara asta este înfiorătoare, o ştim cu toţii, o ştim de la primării, o ştim din instituţii, o ştim din viaţa de zi cu zi, de la administraţiile financiare, din viaţa profesorilor, din viaţa medicilor. Este o nebunie, tone şi tone de hârtii pentru a-ţi exercita un drept democratic, tot felul de prevederi, ceasloave, catastife, copii... Patru exemplare! Pentru ce Dumnezeu să depună patru exemplare? Pentru ce Dumnezeu să facem fotocopii după toate actele?!", s-a întrebat retoric Munteanu.
 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza