Liviu Dragnea, noul preşedinte al PSD: După acest vot, simt o uriaşă responsabilitate

Liviu Dragnea a fost ales preşedinte al PSD în urma scrutinului intern de ieri, la care a existat o singură candidatură, iar participarea a fost de peste 80%.

Adăugat: 12 Octombrie 2015
Ultima actualizare:12 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, noul preşedinte al PSD
trimite pe mail

A fost pentru prima dată în istoria partidului când liderul a fost ales prin votul direct al celor 500.000 de membri şi nu prin reprezentanţii acestora la Congres.

Potrivit redactorului RRA, Alina Bordeiaşu, rezultatele finale urmează să fie anunţate astăzi.

Liviu Dragnea a declarat că nu va avea nici o ezitare să finalizeze toate angajamentele asumate, cu riscul de a produce şi unele nemulţumiri în rândul social-democraţilor.

El a mai spus că la congresul PSD din 18 octombrie va prezenta un program politic ţinând cont de realizările, dar şi de greşelile făcute în ultimii ani, pentru care va cere un vot de încredere. 

"După acest vot, simt o uriaşă responsabilitate. Pe de o parte, simt o obligaţie de a nu mai face greşelile care s-au făcut în acest partid, de a nu mai face compromisuri care au măcinat acest partid, de a face tot ce îmi stă în putinţă ca acest partid să reprezinte cu adevărat stânga românească, ca acest partid să îşi asume şi să respecte principiile fundamentale ale stângii: solidaritate, justiţie socială, egalitate de şanse, dar şi progres social şi economic", a declarat Dragnea, aseară târziu. 

Preşedintele ales al PSD a mai spus că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional de astăzi se vor analiza rezultatele alegerilor interne, dar şi capacitatea de mobilizare a fiecărei filiale de partid.

Tot în această şedinţă vor începe discuţiile privind viitoarea echipă de conducere a PSD.

Câştigătorul alegerilor interne din PSD şi noua sa echipă de conducere vor fi validaţi la congresul partidului de la sfârşitul acestei săptămâni.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza