Liviu Dragnea îi recomandă ministrului Justiţiei "să se uite la experienţa înaintaşilor"

Liderul PSD, Liviu Dragnea recomnadă ministrului Justiţiei să analizeze ceea ce au făcut guvernele anterioare în privinţa graţierilor colective, înainte de a decide în ce fel va promova această măsură.graţiere

Adăugat: 31 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

"Eu l-aş sfătui să se inspire din experienţa înaintaşilor, adică din experienţa guvernelor precedente. Dacă e să se dea prin ordonanţă sau să se adopte proiecte de lege, asta e problema lor, dar e bine să se uite la experienţa înaintaşilor. Dacă s-a mai dat o graţiere prin ordonanţă, poate să dea. Dacă nu, nu ştiu dacă este bine. (...) Deocamdată, eu am văzut foarte mult scandal pe nişte intenţii. Am văzut şi o dezbatere publică şi eu zic să aşteptăm să vedem ce face Guvernul', a spus Dragnea.

El a făcut această precizare la Instanţa Supremă unde magistraţii au amânat pentru 14 februarie judecarea primului termen în dosarul în care preşedintele PSD este acuzat de instigare la abuz în serviciu pentru angajări fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Teleorman.

Avocaţii au cerut timp suplimentar pentru a aduce noi probe, iar Liviu Dragnea a a spus că toate acuzaţiile DNA ar fi bazate pe mărturii mincinoase.

La insistenţele jurnaliştilor el a argumentat din nou că cele două proiecte, de graţiere şi de modificare a codurilor penale, nu l-ar ajuta în acest proces.

"Ce graţiere să mă ajute pe mine? Nicio graţiere nu mă ajută. Eu nu am auzit de la Guvern că vrea să dezincrimineze abuzul în serviciu. Pe de altă parte, ştiu că avem o Curte Constituţională, din câte mai ştiu eu, cel puţin azi dimineaţă, era în vigoare, care a adoptat o decizie. Dacă trebuie să ieşim în stradă pentru a nu pune de acord deciziile Curţii Constituţionale cu legislaţia, este şi asta o opţiune sau poate CCR a emis acea decizie pentru mine", a răspuns Dragnea.

 Autor:
Costin Grigore
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza