Liviu Dragnea despre votul în cazul MRU: Nu ştiu dacă va fi începutul sfârşitului

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, speră ca toţi membrii coaliţiei de la guvernare să voteze în parlament împotriva numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

Adăugat: 28 Iunie 2015
Ultima actualizare:28 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, coordonator politic al PSD
trimite pe mail

În ceea ce priveşte poziţionarea UNPR în această chestiune, Liviu Dragnea a precizat:

"Dacă UNPR îl va vota pe Mihai Răzvan Ungureanu este decizia dumnealor. Nu ştiu dacă va fi începutul sfârşitului. Eu sper că nu şi cred că nu, dar înseamnă că intrăm într-o nouă etapă de funcţionare a unei coaliţii, în care sunt hotărâri sau legi în parlament pe care le susţinem împreună şi hotărâri sau legi în parlament pe care le susţinem da sau nu. Nu ştiu cum va funcţiona asta".

Birourile Permanente ale celor două Camere au fost convocate luni pentru stabili calendarul da audiere şi votare a lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe.

De menţionat că miercuri, 24 iunie, într-un comunicat al  Administraţiei Prezidenţiale a fost anunţată decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-l nominaliza pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a nominalizat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe domnul Mihai-Răzvan Ungureanu. Conform prevederilor constituţionale, domnul Preşedinte Klaus Iohannis i-a înştiinţat, printr-o scrisoare oficială, pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens", se arata în comunicatul semnat de Departamentul de Comunicare Publică.

În aceeaşi seară, premierul interimar Gabriel Oprea a afirmat la un post de televiziune, că va sprijini propunerea preşedintelui Klaus Iohannis.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza