Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu executare

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni cu executare pentru abuz în serviciu sub forma instigării, în dosarul angajărilor fictive de la Instituţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Adăugat: 22 Iunie 2018
Ultima actualizare:22 Iunie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Completul de trei judecători de la Înalta Curte l-a condamnat la închisoare cu executare pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la instituţia de protecţie a copilului Teleorman.

A fost o decizie cu majoritate, în cazul lui Liviu Dragnea, adică doi din cei trei judecători au decis condamnarea, pentru abuz în serviciu sub forma instigării, la 3 ani şi 6 luni.

Totodată, magistraţii au anulat pedepasa definitivă, de 2 ani cu suspendare din dosarul Referendumului, rămânând de executat pedeapsa de 3 ani şi jumătate.

Decizia de achitare pentru fals intelectual a fost luată cu unanimitate.

În dosar a mai fost dată o pedeapsă cu executare pentru fosta directoare de la Protecţia Copilului Teleorman, Floarea Alesu, care, la rândul ei, avea o condmanare anterioară în alt dosar, iar, în final, pedeapsa acesteia este de 3 ani, 7 luni şi 20 de zile.

În cazul fostei soţii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, magistraţii au dispus încetarea procesului penal pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Aceasta este singura dintre inculpaţi care a plătit o parte din prejudiciu.

Totuşi, magistraţii i-au aplicat acesteia o amendă de o mie de lei, ceilalţi nouă inculpaţi din cauză au primit pedepse cu suspendare, o parte dintre ei recunoscând acuzaţiile aduse de procurori.

Pe latură civilă, inculpaţii au de achitat peste 108 mii de lei, din care au fost achitaţi 34 mii de lei.

Decizia instanţei supreme nu este definitivă şi poate fi contestată.

Opoziția îi cere demisia lui Dragnea

Opoziţia cere demisia lui Liviu Dragnea din toate duncţiile publice pe care le ocupă.

Liderul liberal, Ludovic Orban, îi invită pe toţi parlamentarii majorităţii să se delimiteze de preşedintele social-democrat şi să se alăture moţiunii de cenzură iniţiată de PNL.

Uniunea Salvaţi România consideră că este inacceptabil ca un infractor cu două condamnări penale să rămână în una dintre cele mai importante funcţii de conducere ale statului, am încheiat citatul.

De cealaltă parte, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că Liviu Dragnea se bucură în continare de prezumţia de nevinovăţie, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanţei.


 Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Iunie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza