Liviu Dragnea: China este interesată să investească în România

China este interesată să investească în România, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea.

Adăugat: 14 Iulie 2017
Ultima actualizare:14 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor
trimite pe mail

China este interesată să investească în România, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea, la finalul unei întâlniri cu Liu Yunshan, membru în conducerea superioară a Partidului Comunist Chinez, întâlnire la care a participat şi premierul României.

Liviu Dragnea a precizat şi ce puncte de interes au fost conturate la discuţia de astăzi.

"Este vorba de proiectul mare şi anume reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, despre termocentrala de la Rovinari, hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti, o hidrocentrală pe Dunăre, două poduri pe Dunăre. De asemenea s-a discutat despre reluarea cursei Bucureşti-Beijing, despre organizarea mult mai bună a exporturilor de produse alimentare şi nu numai către China. Sunt foarte interesaţi de investiţii serioase în infrastructură, aşa cum am mai spus şi în perioada trecută, cale ferată de mare viteză, autostrăzi şi alte proiecte de infrastructură mare", a afirmat Dragnea.

La rândul său, premierul Mihai Tudose a făcut precizări cu privire la posibile investiţii chineze în România.

"Investiţii în agricultură, să vină să proceseze, să livrăm în exterior produse finite din agricultură, investiţii în tehnologie, să producă în România pentru China şi pentru Uniunea Europeană şi investiţii mari pe parteneriat public privat în transporturi, în special în CFR", a precizat el.

La Palatul Parlamentului din Capitală a avut loc astăzi evenimentul "Dialogul partidelor politice China - ţările Europei Centrale şi de Est 2017", eveniment organizat de PSD.

De menţionat că premierul Tudose va înfiinţa un comitet interministerial România - China, unde ar urma să fie analizate proiectele de colaborare bilaterală.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
14 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza