Liviu Dragnea candidează la şefia PSD

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi-a lansat la Alexandria, candidatura la şefia partidului, fiind în acest moment susţinut de cel puţin 26 de filiale.

Adăugat: 27 Septembrie 2015
Ultima actualizare:27 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedinte interimar al PSD
trimite pe mail

UPDATE : În discursul rostit, azi, la Alexandria, liderul PSD a afirmat că odată cu decizia de a candida la şefia PSD nu va mai putea să fie preşedintele Organizaţiei PSD Teleorman.

"Mă chinui de ceva timp să vă fac să întelegeţi că altcineva trebuie să ocupe locul acela. De asemenea, îmi exprim speranţa că noul preşedinte al organizaţiei PSD Teleorman va rezolva o problemă pe care eu n-am rezolvat-o până acum, şi anume, la toate întâlnirile care se vor mai face în această sală să nu mai fie aceste proiectoare ucigătoare, pentru că cei care stau aici şi vorbesc nu vă mai văd în sală, decât vă simţim", a spus el.

Preşedintele interimar a adăugat că speră să aibă susţinerea Organizaţiei şi că îşi asumă eventualele riscuri ale deciziei sale.

"Recunosc că nu a fost uşor de luat această decizie, din mai multe motive. Unul îl ştiţi foarte bine, că se tot vorbeşte la televizor despre el. Unii spun că această decizie a mea poate să reprezinte un risc pentru mine. Îmi asum acest risc, pentru că este nevoie ca PSD să devină ceea ce am convingerea că îşi doresc foarte mulţi români, un factor de stabilitate în viaţa politică din România, un factor de stabilitate pentru România şi un factor de progres", a mai spus Dragnea.

Preşedintele interimar a subliniat că nu va mai accepta să existe "confuzie" când este vorba despre doctrina PSD şi că îşi doreşte ca partidul că "să fie un partid de stânga, stânga modernă, o stângă curată, o stângă nouă, un partid al progresului şi un partid al dezvoltări".

AUDIO declaraţia integrală pe prima pagină a site-ului

Organizaţia PSD Teleorman a adoptat duminică, în unanimitate, o rezoluţie prin care susţine candidatura lui Liviu Dragnea pentru şefia partidului.

Până în acest moment există un singur contracandidat pentru Liviu Dragnea în cursa pentru preşedinţia PSD, senatorul Daniel Savu.

De precizat că primarul sectorului 3 din Capitală, Robert Negoiţă, şi senatorul Şerban Nicolae au decis să renunţe la candidaturi.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a participat, azi, de la ora 11:00, la Conferinţa Extraordinară a Organizaţiei Judeţene Teleorman.

El trebuie să obţină şi sprijinul oficial al organizaţiei din care face parte, PSD Teleorman, potrivit statutului partidului.

Liviu Dragnea, a anunţat pe 23 septembrie că va intra în competiţia pentru funcţia de preşedinte al partidului.

El a precizat că va face anunţul oficial cel mai probabil la şedinţa filialei Teleorman, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

"Opţiunea mea pentru a candida este din ce în ce mai serioasă. Practic, aş putea spune că nu se mai pune problema dacă, ci se pune problema când. Aşa cum mi se pare firesc, moral - şi e de datoria mea - duminică la conferinţa judeţeană de la Teleorman voi face anunţul. Cel mai important lucru din punctul meu de vedere este ca după alegerile din 11 octombrie şi după congresul din 18 octombrie PSD să iasă şi mai întărit şi să fie partidul care prezintă societăţii româneşti un proiect politic de anvergură, de substanţă între două cicluri politice", a spus la aceea dată Liviu Dragnea.
Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza