Liviu Dragnea aşteaptă sentinţa în dosarul "Referendumul"

Astăzi de judecă ultimul termen în dosarul "Referendumul".

Adăugat: 8 Aprilie 2016
Ultima actualizare:8 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 1  DNA a cerut din nou închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea la ultimul termen în dosarul "Referendumul"  care se judecă  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Şedinţa,condusă de preşedinta Înaltei Curţi Livia Stanciu, este publică.

Reporterul RRA, Diana Surdu, transmite că procurorul  a cerut majorarea pedepsei la cel puţin trei ani şi executarea acesteia în regim de privare de libertate.

Acesta l-a acuzat pe liderul PSD că ar fi urmărit validarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu prin orice mijloace, inclusiv ilegale.

UPDATE Liderul PSD Liviu Dragnea ar urma să afle când se va da sentinţa finală în acest caz, după ce a contestat condamnarea la un an închisoare cu suspendare, dată în primă instanţă.

El a ajuns la Instanţa Supremă unde şi-a exprimat speranţa că decizia îi va fi favorabilă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit, pentru astăzi, ultimul termen de judecată în dosarul "Referendumul", în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare.

Liderul PSD fost acuzat de DNA că, împreună cu 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare, au constituit un sistem complex pentru modificarea rezultatului participării la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

În apel, pană acum, au avut loc opt termene, la care completul de judecată, condus de preşedinta Înaltei Curţi Livia Stanciu, a audiat zeci de martori din mai multe judeţe.

Sunt persoane care au declarat că nu au votat la referendumul din 2012, însă ale căror semnături ar fi fost falsificate pe listele electorale, mai aminteşte reporterul RRA,  Diana Surdu.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Preşedintele PSD a fost audiat, ieri, de procurorii anticorupţie, într-un nou dosar penal.

Dragnea este cercetat în dosarul care o vizează pe fosta sa soţie, Bombonica Prodana, urmărită penal pentru abuz în serviciu în perioada în care ocupa funcţia de şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza