Liviu Dragnea

"Cum se mai poate face campanie electorală în România, în condiţiile în care prezenţa la vot poate fi considerată folos necuvenit"?

Adăugat: 15 Mai 2015
Ultima actualizare:15 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liviu Dragnea a anunţat, într-o declaraţie de presă, că a demisionat din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

El şi-a anunţat totodată şi demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD, pe care o va pune pe masa conducerii partidului, luni.

Dragnea a spus că se consideră nevinovat.

"Mă consider nevinovat. Cu toate astea,  am luat act de decizia instanţei de astăzi, i-am prezentat primului ministru demisia din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice.  Luni va fi pe masa BPN-ului mandatul meu de preşedinte executiv", a anunţat Dragnea.

El a precizat că nu înţelege motivarea deciziei de condamnare a sa în dosarul Referendumului şi că această decizie creează un precedent periculos.

"Recunosc că nu înţeleg care a fost sau care va fi motivarea deciziei de astăzi, e o decizie pe care o repsect, în schimb rămân valabile întrebările pe care mi le-am pus şi le pun în continuare publice:  Cum se mai  poate face campanie electorală  în România,  în condiţiile în care prezenţa la vot poate fi considerată folos  necuvenit, există acum creat un precedent pericolus pentru oricine poate face campanie electorală indiferent la ce nivel, există un precendet pericolus care poate afecta,  în opinia mea,  democraţia şi libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii sa vină la vot. De asemenea,  poate apărea în mentalul colectiv impresia că a te prezenta la vot poate fi ceva rău, ceva greşit sau ceva condamnabil", a susţinut Dragnea.Autor:
Luminiţa Voinea
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza