LIVE VIDEO Sedinţă în plen a Camerei Deputaţilor

Pe ordinea de zi se află anularea unor interdicţii de incompatibilitate pentru candidaţii la alegerile locale sau scutirea de la plata chiriei pe perioada stării de urgenţă.

Adăugat: 29 Aprilie 2020
Ultima actualizare:29 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şedinţă în plen de la această oră la Camera Deputaţilor.

Pe ordinea de zi se află anularea unor interdicţii de incompatibilitate pentru candidaţii la alegerile locale sau scutirea de la plata chiriei pe perioada stării de urgenţă.

Ambele sunt iniţiative PSD.

Primul punct pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor este proiectul de lege iniţiat de PSD pe baza căruia locatarii, dar şi operatorii economici şi profesioniştii care nu-ţi mai pot desfăşura activitatea în perioada stării de urgenţă sunt scutiţi de la plata chiriei.

Social-democraţii vin şi cu modificări la Ordonanţa de Urgenţă privind Codul administrativ.

Se propune ca în acest an la algerile locale să poată candida persoane care au rapoarte privind existenţa unui conflict de interese sau a stării de incompatibilitate emise de Agenţia Naţională de Integritate cu mai mult de trei ani înainte de organizarea scrtinului.

Reprezentanţii ANI spun însă că acest proiect de lege în forma aprobată de Senat elimină interdicţiile aplicate aleşilor locali şi încalcă prevederile MCV.

Camera Deputaţilor în calitate de for decizional se va exprima astăzi prin vot electronic dat de la distanţă şi asupra Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care se asigură măsuri de protecţie socială pentru salariaţii afectaţi de întreruperea totală sau parţială a activităţii.

Agenda plenului cuprinde şi proiectul USR care prevede înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu.

Aceasta ar urma să ancheteze tăierea ilegală a pădurilor, depozitările ilegale, traficul de deşeuri şi nerespectarea normelor antipoluare.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza