LIVE VIDEO Se dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii

Luni, la Camera Deputaţilor, aleşii dezbat, iar miercuri votează moţiunea simplă împotriva ministrului muncii Lia Olguţa Vasilescu, iniţiată de PNL.

Adăugat: 18 Februarie 2018
Ultima actualizare:19 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Moţiunea simplă împotriva ministrului muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă privind activitatea SPP sunt două dintre subiectele aflate pe agenda parlamentară a săptămânii viitoare.

Luni, la Camera Deputaţilor, aleşii dezbat, iar miercuri votează moţiunea simplă împotriva ministrului muncii Lia Olguţa Vasilescu, iniţiată de PNL.

Liberalii critică reducerea salariilor pentru anumite categorii de angajaţi, care a avut în urma aplicării Legii salarizării unitare şi a transferului contribuţiilor sociale de angajator la angajat, după cum arăta deputatul liberal Dan Vâlceanu.

Deputaţii grupului parlamentar al PNL anunţă depunerea moţiunii simple intitulată "Lia Olguţa Vasilescu, ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale", pentru a semnala gravele probleme cu care se confruntă atât sistemul public, cât şi sistemul privat, culminând cu a fi unici în lume, astfel încât la sfârşitul unei luni de muncă un salariat să nu primească salariul, ci să trebuiască să dea bani înapoi.

În schimb, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că moţiunea simplă constituie un prilej pentru a prezenta un bilanţ al activităţii sale de la preluarea mandatului.

Plen reunit pentru Comisia specială de anchetă a activității SPP

Parlamentarii vor participa marţi la şedinţa plenului reunit pentru a dezbate şi vota propunerea PSD-ALDE de înfiinţare a unei comisii speciale care să ancheteze activitatea directorului Serviciului de Pază şi Protecţie.

Comisia va verifica dacă Lucian Pahonţu a implicat SPP în activităţi ilegale de colectare de informaţii de la demnitarii protejaţi pentru a influenţa decizii poliltice. Preşedintele Camera Deputaţilor, Liviu Dragnea, explica recent de ce nu îşi doreşte protecţie din partea SPP.

Atâta timp cât instituţia este condusă de un om care cere ofiţerilor să facă rapoarte informative, fără să aibă bază legală, să folosească informaţiile nu ştiu pentru ce eu nu pot să beneficiez, a spus Liviu Dragnea.

Opoziţia parlamentară nu susţine înfiinţarea comisiei, apreciind că este un demers inutil, prin care puterea ar urmări de fapt decredibilizarea unor instituţii ale statului, afirma deputatul PNL Ben-Oni Ardelean.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Februarie 2018
Ultima actualizare:
19 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza