LIVE VIDEO Proiectul Legii salarizării bugetarilor, dezbătut în Camera Deputaţilor

Proiectul legii salarizării bugetarilor este dezbătut şi votat astăzi de Camera Deputaţilor, după ce a primit ieri avizul favorabil al Comisiei de Muncă.

Adăugat: 7 Iunie 2017
Ultima actualizare:7 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Principala modificare cu care proiectul intră astăzi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor constă în decalarea etapelor în care vor creşte salariile bugetarilor.

Astfel, dacă iniţial primele majorări erau programate pentru 1 iulie, ultima variantă agreată ieri de comisie prevede că, de la 1 ianuarie 2018 abia, toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut cu 25%.

Apoi, de la 1 martie, profesorii şi medicii vor primi în plus diferenţa de bani promisă.

O majorare de 20% astfel: la salariile pentru educaţie, care, cumulat cu cei 25%, înseamnă per total o creştere de 50%, iar pentru medici şi asistente, tot de la 1 martie, diferenţa până la nivelul maxim de 100%.

Ministrul muncii a explicat ieri că, din cauza amendamentelor făcute în Senat şi a celor acceptate la Camera Deputaţilor, se ajunsese la o depăşire a bugetului alocat salariilor pentru următorii patru ani şi de aceea s-a luat această decizie.

În rest, anexele care stabilesc salariile de bază şi coefiecienţii de calcul pentru fiecare categorie de funcţii bugetare au fost aprobate fără modificări importante faţă de forma adoptată de Senat.

Mai pot fi însă aprobate modificări sau schimbate chiar aceste etape de aplicare a legii în cadrul plenului, unde, atât cei care au depus amendamente care au fost admise, cât şi parlamentarii care au avut amendamente respinse le pot susţine în continuare şi vor fi din nou supuse la vot.
 Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza