LIVE VIDEO Moțiunea de cenzură, la vot. Ce calcule politice fac partidele

politicaromaneasca.ro transmite LIVE VIDEO dezbaterile și votul la moțiune de cenzură, în prima pagina a site-ului.

Adăugat: 27 Iunie 2018
Ultima actualizare:27 Iunie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii şi deputaţii se reunesc, peste o oră, în plen pentru a dezbate şi a supune votului moţiunea de cenzură prin care PNL cere demiterea guvernului Dăncilă. Parlamentarii UDMR vor ieşi din sală în momentul votului, iar cei din PSD vor asigura cvorumul, dar nu vor vota.

Demiterea Cabinetului Dăncilă prin moţiune de cenzură este o misiune dificilă pentru opoziţie şi asta deoarece nu dispune de suficiente voturi pentru ca demersul să treacă de parlament.

Moţiunea de cenzură a fost semnată de 152 de senatori şi deputaţi de la PNL, USR şi PMP, iar pentru ca documentul să fie adoptat în legislativ este nevoie de voturile favorabile a cel puţin 233 de parlamentari.

Liberalii nu renunţă însă şi spun că vor negocia până la momentul votului cu alţi parlamentari, inclusiv din coaliţia majoritară, pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

Mai mult, liderul PNL, Ludovic Orban, afirmă că toţi senatorii şi deputaţii partidului vor vota la vedere.

De cealaltă parte, parlamentarii din coaliţia PSD-ALDE vor asigura cvorumul, însă nu vor participa la vot. Liderul social-democrat Liviu Dragnea este convins că demersul opoziţiei va fi respins de parlament.

Senatorii şi deputaţii UDMR vor participa la dezbaterile generale pentru a-şi exprima opinia, însă la momentul votului vor părăsi sala de plen, a anunţat preşedintele uniunii, Kelemen Hunor.

Parlamentarii Pro România spun că vor sprijini orice efort de înlocuire al Cabinetului Dăncilă, dar nu sunt de acord ca actualul executiv să fie schimbat cu unul PNL condus de Ludovic Orban.

La ora 14:00 este programată dezbaterea moţiunii de cenzură în plenul reunit.

Documentul a fost citit luni, când iniţiatorii afirmau că, prin măsurile luate, actualul guvern a dus inflaţia la cel mai mare nivel din ultimii cinci ani, iar modificările repetate la Codul Fiscal au bulversat mediul de afaceri.

PNL, USR şi PMP susţin că nu s-au respectat promisiunile făcute, mai ales pentru domenii importante, cum ar fi: transporturile, sănătatea şi educaţia./csimion/menescuAutor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Iunie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza