LIVE VIDEO Ministrul Finanțelor dă explicații Parlamentului pe tema split TVA

Ministrul de finanţe, Ionuţ Mişa, este invitat astăzi, la solicitarea PNL la Camera Deputaţilor, pentru a da explicaţii privind modul de aplicare şi de colectare defalcată a TVA.

Adăugat: 23 Octombrie 2017
Ultima actualizare:23 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor
trimite pe mail

politicaromaneasca.ro transmite LIVE VIDEO dezbaterile din Parlament, de la Ora Guvernului, în prima pagină a site-ului.

Săptămâna aceasta,  dezbaterile din parlament vor fi dominate de câteva subiecte care nu doar au divizat opinia publică, dar au tulburat şi raportul putere-opoziţie.

Este vorba în principal de aplicarea TVA Split, măsură contestată de liberali, care au cerut prezenţa la Camera Deputaţilor a ministrului de finanţe, dar apărată de coaliţia guvernamentală ca mijloc de eliminare a evaziunii fiscale

Pentru parlamentari, săptămâna începe cu dezbateri pe tema Split TVA.

Ministrul finanțelor, la Ora Guvernului

Ministrul de finanţe, Ionuţ Mişa, este invitat astăzi,  la solicitarea PNL la Camera Deputaţilor,  pentru a da explicaţii privind modul de aplicare şi de colectare defalcată a TVA.

Liberalii consideră că această prevedere bulversează mediul economic şi solicită guvernului să abroge actul normativ referitor la Split TVA.

"Şi în declaraţii publice făcute de premier s-a văzut că există tendinţa de a face un pas înapoi din partea guvernului, dar cum noi nu credem în declaraţii, solicităm apăsat guvernului să anuleze reglementarea privind introducerea TVA în integralitate pentru că altfel deja ordonanţa adoptată a determinat toate companiile să realizeze un efort pentru pregătirea introducerii aplicării acestei aberaţii fiscale care generează costuri suplimentare pentru fiecare companie şi care generează o stare de nelinişte şi de încredere în general", a spus preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Preşedintele Senatului, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că plata defalcată a TVA va deveni obligatorie pentru firmele rău platnice şi pentru societăţile aflate în insolvenţă începând de anul viitor.

"TVA Split nu urmăreşte să inducă o dificultate pentru operatorii economici, dacă sunt unii dintre ei care vor dori să opteze sigur că pot să o facă, ceea ce ne interesează pe noi este să eliminăm evaziunea fiscală în domeniul TVA şi de aceea, cei care au un istoric de rău platnici şi la data de 31 decembrie vom constata că fie obligaţiile de plata TVA, fie celelalte obligaţii către bugetul de stat nu sunt achitate vor trece la TVA Split. Dacă îşi corectează comportamentul atunci pot să iasă de sub incidenţa acestei măsuri", a suținut Tăriceanu.

Ordonanţa privind plata defalcată se află pe masa de lucru a Senatului la nivel de comisii.

Munca la distanță

Tot la Senat se aşteaptă azi un vot în plen asupra proiectului de lege privind munca la distanţă,.

Documentul legislativ elaborat de guvern prevede posibilitatea ca un salariat să-şi poată îndeplini atribuţiile în alt loc decât sediul firmei în care este angajat, folosind tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor.

Dezbateri în comisiile de anchetă

Parlamentarii îşi vor continua dezbaterile  şi în cadrul comisiilor de anchetă pe tema arhivei SIPA şi a unor acuzaţii făcute de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir la adresa SRI.

Sunt aşteptaţi la audieri fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura pe tema SRI şi foştii miniştri Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu şi Cătălin Predoiu la Comisia Parlamentară de Anchetă privind arhiva SIPA.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza