LIVE VIDEO Ministrul de interne participă la "Ora Guvernului"

Liberalii au cerut prezența ministrului de Interne în Camera Deputaților, pentru a da explicații în legătură cu modul în care MAI gestionează problematica violenţei în familie şi criza de personal din minister.

Adăugat: 26 Februarie 2018
Ultima actualizare:26 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Dan, ministrul de interne
trimite pe mail

Ministrul de interne, Carmen Dan, va participa astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului".

Prezenţa sa a fost solicitată de PNL, care aşteaptă explicaţii în legătură cu modul în care MAI gestionează problematica violenţei în familie şi criza de personal din minister.

Liberalii mai vor o informare din partea ministrului şi în privinţa cheltuielilor pe care le presupune asigurarea de către Jandarmerie a pazei demnitarilor, în condiţiile în care, potrivit legii, aceştia trebuie păziţi de SPP şi există alocări bugetare în acest sens.

Reporterul RRA,  Iulia Gherman aminteşte că în zilele următoare se aşteaptă şi organizarea unei prime şedinţe a Comisiei parlamentare de anchetă privind Serviciul de Protecţie şi Pază.

Opoziţia s-a opus înfiinţării Comisiei şi a atacat demersul iniţiat de PSD şi ALDE la Curtea Constituţională.

Liderul deputaţilor PSD, Vasile Daniel Suciu, a susţinut însă legalitatea constituirii Comisiei.

"Este rolul fundamental al Parlamentului să verifice instituţiile statului şi nu puteţi nega acest rol, este regulamentar şi este dreptul suveran al Parlamentului să înfiinţeze această comisie", a spus Vasile Daniel Suci.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza