LIVE VIDEO Legea salarizării și votul la moțiunea pe educație, în plenul Camerei Deputaților

Modificarea Legii salarizării și votul la moţiunea simplă privind sistemul de educaţie se află astăzi pe agenda Camerei Deputaților.

Adăugat: 7 Martie 2018
Ultima actualizare:7 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Activitate intensă, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, care urmează să înceapă dezbaterea Ordonanţei de urgenţă care modifică Legea salarizării unitare, adoptată de guvern pentru a corecta inechităţi salariale apărute după transferul contribuţiilor la angajaţi.

Tot pe agenda de astăzi a Camerei se află votul la moţiunea simplă privind sistemul de educaţie, dar şi o iniţiativă legislativă care va încerca să oprească valul de pensionări anticipate din armată.

Militarii aflaţi la prima numire în funcţie sau cei nevoiţi să se mute în interes de serviciu ar putea beneficia din partea statului de sprijin financiar la ratele creditelor pentru case, în cuantum de până la 50% din salariul de bază.

Propunerea legislativă prin care se doreşte stoparea valului de pensionări anticipate din sistemul militar va fi dezbătută astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de prim for sesizat.

În prezent, militarii şi poliţiştii mutaţi în interes de serviciu în altă localitate decât cea de domiciliu primesc un ajutor pentru chirie.

În atenţia deputaţilor se află şi o iniţiativă legislativă care se referă la scutirea de plată a impozitului pe clădirea de domiciliu, terenul aferent, dar şi pentru un singur mijloc de transport în cazul celor care au în îngrijire persoane cu handicap grav sau accentuat.

Plenul Camerei Deputaţilor va dezbate şi modificările la Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care vin să corecteze unele probleme apărute după 1 ianuarie, în urma aplicării transferului contribuţiilor de la angajator la angajat şi a plafonării grilei salariale.

De asemenea, deputaţii se vor pronunţa prin vot asupra moţiunii simple la adresa ministrului educaţiei, Valentin Popa.

Dezbaterile în acest caz au fost luni, când liberalii au criticat modul în care este finanţat sistemul de învăţământ şi au solicitat guvernului garanţii că nu se vor închide şcoli, că nu vor fi disponibilizări în sistemşi că nu vor mai fi întârzieri la plata salariilor.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza