LIVE VIDEO: Legea bugetului, în dezbaterea Parlamentului

Proiectul Legii bugetului de stat pe acest an şi cel al asigurărilor sociale intră de la această oră în dezbaterea plenului comun.

Adăugat: 1 Martie 2021
Ultima actualizare:1 Martie 2021

Politica Romaneasca
Foto: gov.ro
trimite pe mail

Proiectul Legii bugetului de stat pe acest an şi cel al asigurărilor sociale a intrat luni oră în dezbaterea plenului comun.

Votul final asupra documentului va fi dat mâine.

Live video:

 

ora 16.00 Proiectul Legii bugetului de stat pe acest an şi cel al asigurărilor sociale intră de la această oră în dezbaterea plenului comun.

Votul final asupra documentului va fi dat mâine. Pentru mai multe informaţii suntem acum în legătură directă cu redactorul RRA Alina Stănuţă. Bună ziua!

Reporter: Bună ziua! La dezbaterile din această după-amiază va participa şi premierul Florin Cîţu.

El va susţine proiectul de buget, despre care spunea recent că este concetrat pe investiţii şi forţează reforma în Administraţia Publică: "Avem un buget cu cheltuieli mai mari decât anul trecut" - mai preciza acesta, care menţiona că preferă ca documentul să nu sufere modificări prin parlament.

Prin urmare, senatorii şi deputaţii din coaliţia de la guvernare PNL, USR PLUS şi UDMR, nu au depus amendamente, iar cele ale PSD şi AUR din opoziţie au fost toate respinse la dezbaterile din comisii.

Membrii guvernului au explicat faptul că bugetul propus asigură relansarea economică, nu prevede creşterea taxelor şi impozitelor şi nici diminuarea salariilor.

În schimb, reprezentanţii opoziţiei susţin că executivul a prezentat doar măsuri de austeritate, care vor duce la scăderea nivelului de trai.

Au fost depuse aproximativ trei mii de amendamente ale opoziţiei, toate respinse în comisii, dar acestea vor putea fi susţinute din nou în plenul reunit.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza