LIVE VIDEO Dezbaterile și votul asupra moțiunii de cenzură

La Parlament au început dezabterile şi votul asupra moţiunii de cenzură depuse de PSD şi susţinută de USR şi AUR.

Adăugat: 5 Octombrie 2021
Ultima actualizare:5 Octombrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Nu s-a schimbat nimic, de dimineaţă până acum, în ceea ce priveşte poziţiile celor trei formaţiuni care vor să dea jos Guvernul Cîţu, aşa că este de aşteptat ca moţiunea să treacă cu mult peste numărul necesar de voturi. Iar PSD se aşteaptă chiar la un record, neîntâlnit la o altă moţiune de cenzură.

Şi cu un astfel de rezultat aşteptat au adus la intrarea în sala de şedinţă şi un decor ce sugerează un Superman învins.

LIVE VIDEO Dezbaterile din Parlament și votul asupra moțiunii de cenzură

Reporterul RRA, Alina Stănuţă, este la Parlament şi ne aduce toate informaţiile în direct. Alina, bună ziua!

Reporter: Bună ziua! Într-adevăr, strategii şi discuţii de ultimă oră aici, în Parlament. De o parte sau de cealaltă se fac calcule, se adună, se scade. Teoretic, PSD, cel care a iniţiat moţiunea de cenzură, alături de USR şi AUR, însumează 280 de voturi pentru moţiunea de cenzură. Pentru ca documentul să treacă este nevoie de cel puţin 234 de voturi favorabile. Susţinătorii moţiunii de cenzură au anunţat că vor fi cu toţii în sală şi vor vota la vedere. De cealaltă parte, liberalii lui Florin Cîţu au anunţat că vor participa la dezbaterile din plenul legislativului, dar nu vor vota. Celor 134 de liberali li se adaugă teoretic 29 de voturi de la UDMR, partenerul PNL la guvernare, în timp ce cei 18 parlamentari ai minorităţilor naţionale ar putea să nu participă la votul de astăzi. În total, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale au 181 de parlamentari, teoretic, insuficienţi pentru a bloca demersul PSD. Până la debutul şedinţei, cele două tabere protestează, însă, în moduri inedite. PSD a adus la intrarea în sala de şedinţă o machetă care îl reprezintă pe Superman, care plonjează în cap, în timp ce PNL a afişat două bannere mari în sala de plen, pe care scrie USR plus AUR egal PSD.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Octombrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza