LIVE VIDEO Cea mai mare Paradă Națională, în București

Bucureștiul va avea cea mai mare Paradă Națională, cu multe noutăți și cu un efort special depus de Statul Major al Apărării.

Adăugat: 1 Decembrie 2018
Ultima actualizare:1 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parada Militară de Ziua Naţională de la Arcul de Triumf va începe la ora 10.00.

Radio România Actualităţi va transmite în direct cea mai mare paradă din ultimele decenii, un moment unic în istoria recentă a României.

Redactorul RRA Radu Dobriţoiu se află acolo şi ne oferă primele informaţii în direct:

Soare, dar minus 9 grade aici, în Piața Arcului de Triumf. Lumea a început deja să se adune pentru a vedea cea mai mare paradă din istoria recentă a României în An Centenar.

Bucureștiul va avea cea mai mare Paradă Națională, cu multe noutăți și cu un efort special depus de Statul Major al Apărării.

Defilarea de 1 Decembrie va fi unică atât din perspectiva efectivelor, cât și a tehnicii de luptă.

Vor participa 4.000 de militari, dintre care peste 500 de soldați din 20 de țări partenere și aliate și pentru prima dată după 1990 vom vedea un detatament de militari rezerviști.

VIDEO Parada militară. Sursa: MApN

 

Parada va fi comandată de generalul locotenent Adrian Tonea, prim-locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, singurul general care comandă pentru a patra oară parada.

Tehnica de luptă va include, în premieră, sistemul de rachete antiaeriene Patriot și blindatele Piranha 5, transportoare cu nivel maxim de blindaj, care din acest an sunt fabricate în România, la Uzina Mecanică București.


 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza