LIVE VIDEO Bugetul intră în focul dezbaterilor parlamentare

Potrivit ministrului Muncii, Rovana Plumb, proiectul bugetului va asigura angajamentul de majorare a pensiilor cu cinci puncte procentuale, în acest scop fiind prevăzute fonduri cu 5% mai mari decât în 2014.

Adăugat: 19 Decembrie 2014
Ultima actualizare:19 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul bugetului de stat pentru anul viitor intră, de astăzi, pe agenda plenului Parlamentului, după trei zile de dezbateri-maraton în comisiile de specialitate.

Proiectul Guvernului a suferit numeroase modificări, cele mai multe impuse de restructurarea recentă a Cabinetului Ponta.

Sunt  şi schimbări care permit suplimentrea fondurilor pentru primăriile care vor reuşi să atragă fonduri europene, după cum explică Iulian Olescu. 

Cele mai multe au fost legate de modificările necesare, impuse de restructurarea anumitor ministere, însă au fost adoptate şi modificări ce suplimentează fondurile puse la dispoziţia anumitor ordonatori de credit.

De exemplu, Secretariatul General al Guvernului a primit în plus aproximativ 900 de mii de lei pentru proiecte interetnice, dar şi pentru capitolul "Cultură şi religie".

Ministerul Economiei va avea la dizpoziţie fonduri suplimentare pentru dezvoltarea turismului, iar la Ministerul Transporturilor s-au mai alocat aproape 50 de milioane de lei pentru finalizarea unor proiecte de infrastructură.

Tot ieri, membrii comisiilor reunite de buget-finanţe au decis modificarea, prin derogare de la Legea finanţelor publice locale, a modului de distribuire a sumelor pentru echilibrarea bugetelor primăriilor, acestea fiind în 2015 alocate direct, nu prin intermediul consiliilor judeţene, cum este în prezent.

Conform textului adoptat de parlamentari, Guvernul va face,  la jumătatea anului viitor, o analiză privind funcţionarea noului sistem, tot atunci urmând să se ia şi decizia privind oportunitatea permanentizării acestuia, prin modificarea Legii finanelor publice locale.  

Comisiile de buget-finanţe au adoptat, aseară şi proiectul bugetului  pentru asigurările sociale de stat pe 2015, fără amendamente.

Potrivit ministrului muncii, Rovana Plumb, proiectul va asigura angajamentul de majorare a pensiilor cu cinci puncte procentuale,  în acest scop fiind prevăzute fonduri, cu 5% mai mari decât în 2014. Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza