LIVE TEXT Victor Ponta: Fac apel la PNL pentru salvarea USL

Premierul Victor Ponta a anunţat, la Palatul Victoria, că Daniel Constantin a renunţat la funcţia de vicepremier şi este pregătit să numească în funcţii propunerile PNL.

Adăugat: 25 Februarie 2014
Ultima actualizare:25 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Zi decisivă pentru România. Primul ministru Victor Ponta a făcut, marţi seara, la Palatul Victoria, un apel către liberali, de a salva USL, înainte de Delegaţia Pemanentă a PNL.

► În calitate de şef al Guvernului, este de datoria mea să fac încă un apel înainte de şedinţa politică a PNL, către partenerii şi colegii mei liberali, un apel de a salva USL, de a continua să guvernăm împreună.

►Obiectivele USL au fost foarte clare, mi le asum în totalitate şi sunt absolut convins că toţi colegiii liberali şi le asumă în continuare şi anume lupta împotriva regimului Băsescu, a tot ceea ce înseamnă acesta în formele sale de manifestare anti-democratice, anti-sociale şi anti-naţionale şi capacitatea de aguverna împreună România.

►Cred că astă-seară, mâine, oricând, o decizie de desfiinţare a USL ar fi o decizie greşită, după aceşti ani în care am luptat împreună în opoziţie.

►Cu cei mai mulţi dintre liderii PNL alături am guvernat bine.

►Avem un bilanţ împreună, avem realizări importante, care arată că ne-am ţinut de cuvânt cu lucrurile importante.

►Avem multe alte obiective în faţă, Traian Băsescu şi regimul său există încă.

►Victoria noastră ca proiect politic nu este încă finalizată.

Ponta: Numesc în funcţie pe cei propuşi de PNL

►Pentru viitorul României este absolut esenţial să ducem aceste obiective fundamentale la bun sfârşit.

►Apelul meu conţine şi disponibilitatea totală de a discuta în continuare cu liderii PNL.

►Până în ultimul moment voi fi deschis dialogului, dacă acesta va fi dorit de colegiii mei.

►Vreau să precizez că vreau să numesc în funcţie toţi cei care sunt propuşi de PNL pentru funcţiile pe care le-am stabilit împreună şi pentru care am obţinut votul Parlamentului.

Victor Ponta: Daniel Constantin a renunţat la funcţia de vicepremier

►Evident că-mi doresc să lucrez cu domnul Iohannis ca ministru, că nu doresc şi nu vom revendica niciun fel de funcţie a PNL pentru PSD, că partenerul Daniel Constantin a renunţat la solicitarea de a fi viceprim-ministru, că propaganda regimului Băsescu este doar o propagandă în faţa căreia am am rezistat.

►Avem proiecte esenţiale - modificarea Constituţiei, descentralizarea - pe care trebuie să le finalizăm împreună.

►Cred că Guvernul României şi eu ca prim-ministru vom putea să ne facem datoria mai bine, în măsura în care rămânem împreună.

►Orice se va decide astăzi, decizia mea şi mâna întinsă către partenerii liberali este în continuare şi va rămâne valabilă.

►Sper ca acest apel să fie bine înţeles şi sper să găsim soluţiile cele mai bune.

Amintim că tot marţi, de la ora 19:00, Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal se va reuni în şedinţă pentru a decide dacă ies de la guvernare sau rămân alături de PSD.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
25 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza