Lista remanierilor și raporturile PSD - Guvern vor fi stabilite joi în conducerea PSD

O decizie privind raporturile PSD-Guvern și remanierea Guvernului vor fi luate în Comitetul Executiv Naţional al PSD, au anunţat marţi premierul Mihai Tudose şi liderul PSD Liviu Dragnea.

Adăugat: 10 Octombrie 2017
Ultima actualizare:10 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Mihai Tudose, pe fondul tensiunilor din partid, a fost necesară și lămuritoare.

"Am avut o întâlnire, din punctul meu de vedere, bună şi necesară, o discuţie destul de lămuritoare. Primul ministru ne-a prezentat câteva măsuri care trebuiesc luate pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă programul de guvernare, implementarea programului de guvernare. Bineînţeles că asta a fost o discuţie nestatutară. Vom discuta aceste lucruri în Comitetul Executiv Naţional şi eu cred că argumentele prezentate astăzi, la această întâlnire informală, dacă vor fi prezentate, şi în CEx, din punctul meu de vedere, nu vor putea fi probleme", a afirmat liderul PSD, Liviu Dragnea.

La rândul său, premierul Mihai Tudose a declarat că deciziile privind remanierea Guvernului vor fi luate joi, la ședința Comitetului Executiv.

Urmează să se stabilească și relația dintre partid și guvern.

"S-a hotărât şi sunt de acord cu acest lucru, ca decizia finală să fie luată în forul statutar, de exemplu la CEx, joi după-amiază, când venim de la Craiova, pe următoarele direcţii clare: raporturile dintre Guvern şi partid, plecând de la premisa că Guvernul, recunoscut că Guvernul este un guvern politic, dar la nivelul de implicare al anumitor structuri din partid, pe activitatea guvernamentală, lucrurile trebuie clarificate. Am stabilit împreună zona de remanieri/remaniabili - nu o să vă facem fericiţi acum cu numele şi cu propunerile şi cu portofoliile, ci după CEx", a anunțat premierul Tudose. 

Întrebat care a fost scopul întâlnirii pe care a avut-o cu președintele Iohannis înaintea întâlnirii cu liderii PSD,  premierul a răspuns: "Discuţia cu domnul preşedinte Klaus Iohannis a fost să îl întreb dacă este dispus săptămâna asta pentru a semna actele. Doi: pe o informare despre ce s-a întâmplat la Varna, domnia sa fiind reprezentantul pe politică externă".Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza