LISTA candidaţilor pentru funcţiile de ministru, prezentată de Ludovic Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a prezentat lista candidaţilor propuşi să facă parte din cabinetul său.

Adăugat: 24 Octombrie 2019
Ultima actualizare:24 Octombrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, premierul desemnat. Sursa: captură TV
trimite pe mail

Guvernul propus de PNL ar urma să aibă doar 16 ministere şi un vicepremier.

Au apărut şi primele informaţii despre programul de guvernare.

Pe listă să le găsesc liberali cu state vechi: Raluca Turcan, vicepremier, ministrul justiţiei - Cătălin Predoiu, dar şi nume pe care opinia publică le cunoaşte mai puţin, de exemplu, Ioan Boloş, la fonduri europene.

Potrivit programului de guvernare pe care PNL l-a prezentat, între măsurile urgente se numără asigurarea condiţiilor pentru buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale, nominalizarea candidatului pentru funcţia de comisar european sau rectificarea bugetului de stat pentru 2019 şi proiectul bugetului pentru anul viitor.

Ludovic Orban: Am primit însărcinarea din partea preşedintelui României de a forma acest guvern şi în urma unei selecţii extrem de riguroase, în urma unei analize a fiecărei posibile candidaturi pentru fiecare portofoliu, am ajuns la o concluzie pe care v-o supun aprobării privind componenţa guvernului. Am anunţat din capul locului că nu vom avea un guvern pentru clientela politică cu 28 de ministere sau miniştri cu o mulţime de entităţi care nu servesc nimănui decât plasării clientelei politice în entităţi care nu servesc interesul public. Formula de guvern pe care v-o propun este o formulă de guvern cu 16 ministere, iar candidaţii pe care vi-i propun sunt următorii. Evident, pentru funcţia de prim-ministru, subsemnatul, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban. Pentru funcţia de viceprim-ministru, colega noastră, doamna prim-vicepreşedinte Raluca Turcan, ministrul finanţelor publice, domnul vicepreşedinte economic al partidului, Florin Cîţu, ministrul afacerilor interne, domnul senator, fost preşedinte al Comisiei de apărare, Marcel Vela, ministrul afacerilor externe, domnul Bogdan Aurescu, ministrul justiţiei, domnul Cătălin Predoiu, ministrul apărării naţionale, domnul general Nicolae Ciucă, ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri, Virgil Daniel Popescu, ministrul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, Lucian Nicolae Bode, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, domnul Adrian Oros, ministrul mediului apelor şi pădurilor, colegul nostru domnul Costel Alexe. Pentru poziţia de ministru al lucrărilor publice dezvoltării şi administraţiei îl propun pe domnul deputat Ion Ştefan. Pentru ministrul fondurilor europene propunerea mea este în persoana domnului Ioan Marcel Boloş, pentru Ministerul Sănătăţii îl propun pe domnul Victor Sebastian Costache. De asemenea, în domeniul educaţiei şi cercetării propunerea este în persoana doamnei profesor Cristina Monica Anisie, pentru Ministerul Culturii îl propunem pe domnul deputat Bogdan Gheorghiu, are este membru în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor. Candidatul pe care vi-l propun pentru Ministerul Tineretului şi Sportului este domnul deputat Marian Ionuţ Stroe şi pentru Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale vă propun candidatura lui Violeta Alexandru, Victoria Violeta Alexandru. 

După şedinţa PNL, premierul desemnat, Ludovic Orban, va depune lista şi programul de guvernare aici, la parlament, urmând ca apoi să fie stabilit calendarul pentru audierea candidaţilor şi votul din plenul reunit.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Octombrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza